Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

paramedic77

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om paramedic77

  • Placering
    Kadett
  1. Ja, ibland ska man ha tur. Tog premiärturen idag och man kan lugnt säga att det är en helt ny båt! Från en seg och tråkig båt som under protest planade med två halvtjocka gubbar i och som i bästa fall toppade 26kn, till en rapp, pigg båt som flög ut i planing med hela familjen ombord och toppade blygsamma 38kn. Marchade behagligt på ca 4000 rpm i ca 24kn. Jag är sjuuukt nöjd! Det sista snubben på båtverkstan sa innan jag åkte: "du vet väl att man enkelt kan plocka ut 35hk till ur denna maskinen..." Tror det räcker med de 90...
  2. Hade nästan bestämt mig för att köpa en sprillans ny 80hk för en bit över 100.000kr när en kompis berättade att hans farsa bytt motor på deras båt. Den "gamla" skulle säljas. En Optimax 90 från 2008 med lite drygt 200h i bagaget. Den har aldrig varit våldsamt körd och servad enligt konstens alla regler. 40.000kr fick jag betala för den! Valet var enkelt!
  3. paramedic77

    Spitfire

    Halloj! Har en Örnvik 500CLX med en Mercury 60EFI. Propellern på denna har jag av nuffrorna tolkat som 12 pitch. Detta känns lite lågt och motorn varvar över 6000rpm med en hög med tjockisar i båten. Dock är den ganska tråkig att få ut i planing. Planen är en Spitfire-propeller men frågan är vilken stigning jag ska ta... 12p känns lite och idag toppar båten 26kn i bästa fall. Hur funkar 13p tror ni?
  4. Hej alla båttokiga! Första inlägget här på forat! En gammal post förvisso, men ämnet är ständigt aktuellt. Har varit ute för samma sak med bilar, där nån typ antingen vill förmedla en affär, eller att de provat bilen och kommer tillbaka och påtalar ett allvarligt fel. En snubbe körde en runda och kom tillbaka och när vi lyfte på huven så han kunde kolla oljan så var det "vatten i oljan" som att toppackningen gått itu. Han ville såklart vara snäll mot mig och köpa bilen ändå till ett vrakpris. Jag visste att det inte var fel på bilen så jag avspisade typen och det visade sig att han kletat senap i oljelocket för att det skulle se ut som vattenblandat. En båt där en snubbe fifflade med en elkabel och brände ett nästan nytt batteri. Låt spekulanter prova sakerna, men för fan! Åk med!
×
×
  • Skapa nytt...