Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Trollvinden

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    33
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Trollvinden

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för era svar. Bra att höra att utrymmena verkar funka hyfsat och att det är lätt att installera värmare. Jag skulle vilja fråga om segel. Den har genua som originalsegel men på det exemplar vi tittar på sitter det en fock. Då lär väl seglingsegenskaperna bli sämre? Sätter man dessutom på en självslående fock som är mindre så blir det väl ännu sämre? Hur mycket kan det tänkas spela in?
  2. Hej Vi är ute efter en familjebåt och vi tittar nu på en Bavaria 30 C från 2007. Vi är alltså inte i första hand intresserade av att segla snabbt och i blåsigt väder. Men vi är lite konfunderade över storskotet. Det sitter fast på rufftaket. Hur tycker ni som har den här båten att det funkar? Kan man tänka sig att göra en skotpunkt i sittbrunnen i stället eller dra skotet på sidorna? (Större delen av bordet är borta) Vore intressant att höra andra lösningar. Vi vill egentligen väldigt gärna ha en båt med en självgående fock. Är det någon som har satt på ett sådant system på den här båten och hur funkar i så fall det? Den saknar värmare, men det borde väl gå att installera i efterhand, eller? Tar också gärna emot allmänna synpunkter.... Denna båten har en grund köl. Med vänlig hälsning Madeleine
  3. Hej igen. Tack för alla svar ännu en gång, jag tänkte bara berätta att medan vi satt och kollade på tågtider blev båten tingad. Typiskt! Ha en fin sommar!
  4. Tusen tack för alla svar och allt engagemang. Jag håller på och kolla upp alla tips.... 😀
  5. Tack för alla tips! Mvh Madeleine
  6. Kloka synpunkter. Tack så väldigt mycket..... 😃
  7. Oj, oj, det var saftigt. Ja det är klart bättre när båtarna är på närmare håll..... Tack i alla fall för tips....
  8. Ja det hade ju varit toppen..... Tack för tips 😉
  9. Tack även för tips om Surte Åkeri, man kan ju i alla fall kolla upp vad det kan kosta landvägen....
  10. Ja, det kan absolut vara ett alternativ att segla. Intressant att höra hur lång tid det tog för er.Seglade ni från tidig morgon till sen kväll? Göta kanal kan ju också vara väldigt rolig att segla igenom. Tack även för tips om nödsändare.
  11. Det är en Hanse 320 , den är 3.30 bred och 9:63 lång. Kölen är den grundare. ca 150 djup. Mvh Madeleine
  12. Är det någon som kan tipsa om en transportfirma skan transportera en båt från Skellefteå till Göteborg. Båten är knappt 10 meter. Vad kan det tänkas kosta? Tacksam för svar. 😀
  13. Intressant det där med riggen! Tack för info. Med vänlig hälsning, Madeleine
  14. Är det någon som har erfarenhet av hur Bavaria 31 från 2001 är att segla? Vill helst inte ha en vek båt. Vi är ute efter en båt med max 1:50 djup och det finns i den modellen. Jag tar gärna emot tips om andra modeller också men djupet vid vår båtplats är bara max 1:50. Maxi 33 har vi tittat på, de är ju fina men dyra i relation till sin ålder.
  15. Wow, vad fint och smart! Vad är detta för båt??
×
×
  • Skapa nytt...