Jump to content
Tuesday 03 October 2023

BaraAttDra

Medlemmar
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About BaraAttDra

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nu börjar tråden faktiskt generera värdefull information. Det gillas
 2. Personligen har väl redan hunnit söka upp väldigt mycket information på nätet sedan denna tråd startades. Förstår även att min fråga kanske var lite väl "bred". Hur långt kommer man på ett säkert sätt kanalvägen med segelbåt? Är väl ganska grunt på sina ställen? Du har alltså lämnat din båt i en hamn på Medelhavet över vintern? Hur upplevde du denna erfarenhet?
 3. Det är såklart trevligt att ni får prata av er. Behovet verkar finnas. Dock var inte meningen att denna tråd skulle handla om kompetens eller icke-kompetens osv osv. Frågan gällde TIPS på FÄRDPLAN Tips på HAMNAR (ännu inte inkommit en enda). Önskan var att denna tråd skulle behandla de bästa datumen statistiskt på att passera Atlantkusten och framförallt Biscay. Samt mer ingående tips gällande kanalfärd till Medelhavet.
 4. En bra sak för någon nybörjare som läser detta att förstå är att man inte måste gå på någon kurs för att skaffa Förarintyg eller Kustskepparintyg. Man kan köpa hem boken "Båtkörkortet Förarintyg & kustskepparintyg" för dryga 200kr, när man sedan upplever att man kan innehållet i boken så kontaktar man en förhörsrättare för att avlägga provet http://www.batlivsutbildning.se/forhorsforrattare/ Kostar 450 kr, ca 700 kr sammanlagt istället för 3000-4000 om man ska gå en kurs.
 5. Människan blir latare och försiktigare för varje år som går. Kan inte vara mycket mer än 50 år kvar tills de flesta knappt lämnar sina hem. Robotar sköter allt utanför hemmet och all form av äventyr upplevs endast i sinnet. Prioriteringen för de flesta är att leva så länge som möjligt (detta tänker de samtidigt som de stoppar i sig onyttig mat och alkohol i överdrivna mängder), inte att leva så mycket som möjligt. Men storföretag vill såklart inte att man ska vara oberäknelig, det blir alldeles för svårt att marknadsföra sina produkter till en befolkning som inte uppför sig som får. Men jag håller med om att det är bra att förbereda sig. Dock kan man inte ägna sitt liv åt förberedelse, nån gång måste det göras också.
 6. Exakt, det är så jag brukar lära mig i alla fall. Man tjänar inget på att gå runt med ett högt hållet Ego. Bättre att öppna upp sin situation för kritik, så kan man få inse något istället.
 7. Uppdatering: Har beställt hem boken "Båtkörkortet Förarintyg & kustskepparintyg". Ska börja plugga till förarintyget. Sedan kanalintyg. PS: Lugna ner er, haha.
 8. Tycker inte att det är något fel på kurser. Dock kanske det kan tyckas lite överdrivet att gå kurs för varje minsta sak. Om något likagärna kan läras på egen hand så är det såklart en lika fullgod kunskap. TS behöver i alla fall inte ha ett diplom för att våga lita på sin egen förmåga. För att svara på den andra frågan vissa verkar ställa sig angående TS kompetens för att utföra en så pass komplicerad och eventuellt livsfarlig seglats, så kan jag lugna er med att det i dagsläget endast är av intellektuell nyfikenhet som jag diskuterar dessa saker. Men man vet såklart aldrig när man helt plötsligt känner sig redo för att bege sig ut på de stora haven, jag är dock inte där idag i alla fall
 9. Läser detta hos de som ger kurser i Kanalintyg. "Förkunskapskrav är Förarintyg eller Kustskepparintyg (inkl båtpraktik) och SRC. (SRC/båtradio för dig som skall ta Kanalintyg i blå boken)" Är detta ett krav som just den skolan har eller är det ett KRAV nuförtiden? Tack för tipsen, ska läsa "handbok för långseglare" och "Reeds Nautical Almanac".
 10. Hur ansträngande är det att gå längs kusten? Risk att störta in i en klippa?
 11. Ok, då får vi räkna ner snittfarten. Undra hur lång tid det tar från Skottland till Gibraltar non-stop?
 12. Läser någonstans att det kanske är smartast att segla non-stop från Skottland/Irland. Orsak att hålla sig långt borta från kusten. Hur långt ut måste man för att slippa de höga vågorna i Biscaya?
 13. För kanaler krävs alla möjliga slags kurser och intyg som trådstartaren inte ämnar eller hinner gå på. Dock hade vi föredragit den rutten... Edit: Eventuellt blir det någon kurs men kanalfärd kräver väl en hel uppsjö av certifikat?
×
×
 • Create New...