Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

axopar250

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om axopar250

  • Placering
    Landkrabba
  1. Var ute och fiskade igår i vår Axopar 28 ac i stockholm skärgård, vi var 4st och det fungera mkt bra båten är 9m lång och 2.85bred så två i fören och två i aktern inga problem. Blir man trött och stå och kasta kan man också sitta och kasta både fram i soffan och bak på solbädden. Perfekt :-) På taket sitter en targa perfekt för spöhållare och bak rejäla 40 mm pulpit också perfekt för spöhållare. Vet ej hur den funkar med att montera djuprigg osv dock.. Men blir perfekt att montera spöhållare precis utanför hytten också så det är nära att greppa spöt vid hugg. Köpt som familjebåt men kommer bli en riktigt grym fiskebåt med sin uppvärmda cabinhytt vissa dagar :-) Har nyligen köpt den och är lite eld och lågor just nu..
  2. Har också en Axopar 28AC med akter cabin (kostar runt 1,3milj ny men finns beg från c.a 950 tusen så kanske lite över budget?) vi har inte badat än från den men har en mycket trevligt utformad akterparti med rejäl solbädd och badbrygga/badstege :-) så ser fram emot det nästa sommar. I fören finns rymlig soffa med bord och stuvar för förvaring mm. En optimal båt för familjen med sin aktercabin för barnen att krypa in i men samtidigt som redig fiskebåt eller om man bara vill åka snabbt och vindfritt. Supernöjd med den som ni märker :-) ! En riktig skärgårdsjeep.
  3. Vi har en Axopar 28AC med 250hk mercury som ska ligga på c.a 1.35 i marchfart c.a26 knop enl tillverkaren vilket är den mest ekonomiska motorn till denna båt enl tillverkaren. Just nu ligger vi nog snarare på c.a 1.4-1.5 här i höst så inte riktigt där men ok med tanke på att då är båten varken epoxybehandlad, bottenmålad eller tvättad i år. Toppar c.a 38-39 knop just nu men tror nog ändå det kan bli en bit över 40 i vår i nerförsbacke och medvind :-) så fullt tillräckligt och lite till. 250hk räcker gott och väl accelerationsmässigt kan jag lova och man blir ju dessutom lite lätt fartblind inne i en varm och skön hytt :-)
×
×
  • Skapa nytt...