Jump to content
Sunday 14 July 2024

Elda

Medlemmar
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Elda

 • Rank
  Kadett
 1. Mycket hackande här. Kom med lite konstruktiva förslag istället.
 2. Varför skulle det det? Man sätter en ögla några centimeter ovanför antiventilationsplattan. Då kommer den ovanför vattenlinjen vid planingsfart men under vattnet när båten ligger still. Fast det blir ju bökigt att få dit låset... kan säkert lösas med någon form av skaft...
 3. Då får du nog aldrig båt eller motor stulen heller. För dig är detta ett ickeproblem.
 4. Tja, du får väl välja mellan nerfälld eller stulen. En låsögla som är under vattenytan vid stillaliggande och över vattenytan vid planingsfart.
 5. Givetvis. Även en utombordsmotor borde gå att förse med låsögla under vattnet. Beväxning och korrosion är givetvis ett problem. Korrosionen borde vara ganska lätt att lösa. Beväxningen är svårare. Man får väl skrubba grejorna emellanåt.
 6. Båtliv har publicerat ännu ett test av lås och låskättingar som visar att en batteridriven vinkelslip löser tjuvens problem på några sekunder. Ingen är förvånad och ingen verkar ha något förslag på lösning. Jag har ett förslag: Placera låsöglor på båt/motor och brygga/y-bom en bit under vattenytan. Givetvis på ett sådant sätt att kättingen inte kan lyftas upp över ytan utan att man först låser upp låset. Jag skulle vilja se den tjuv som kapar kätting eller lås med vinkelslipen under vatten.
×
×
 • Create New...