Jump to content
Monday 06 February 2023

Danielsundin

Medlemmar
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Danielsundin

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nu har jag plockat bort den läckande tryckutjämnaren och satt dit en skruv och bricka istället. Märker ingen skillnad alls vare sig på tomgång eller andra varvtal. Jag har bytt bränslepump, kan det kanske vara så att de tidiga bränslepumparna inte riktigt klarade av att leverera soppa i ett jämnt flöde? /Daniel
 2. Ok så den funkar typ som ett expansionskärl i ett tryckvattensystem då? Men hur kommer det sig att den finns på vissa md17 och inte på andra? /Daniel
 3. Hej På finfiltret på min md17c sitter en tryckutjämnare. Den har börjat läcka lite så jag har tänkt att byta den. Såg dock att vissa md17 inte har tryckutjämnare. Vad gör den egentligen för nytta? Måste man ha den? /Daniel
 4. Hej Kul att du köpt båt och framförallt en Nidelv 24! På min Nidelv 24 sitter det en skylt på trät under ratten precis som på din väns båt, aldrig sett någon annanstans. Angående motorn vet jag inte på just den modellen men det brukar sitta en metallskylt ganska långt ner på någon av sidorna av motorn. Kolla i manualen, där borde det stå var skylten sitter 👍 /Daniel
 5. Var ute i fredags och samma problem kvarstår. När motorn blivit riktigt varm och man drar ner gasen till tomgång så droppar varvtalet ner till botten av varvräknaren (ca 200 rpm) och det känns som att motorn ska dö. Om det var spridarna som behöver justeras borde den ju gå lika dåligt när motorn är kall eller? Verkar som att det är något som påverkas av värmen men jag vet inte vad?
 6. Då har jag varit nere i båten och testat att lossa bränslerören vid spridarna. Lossade ett åt gången och lät motorn gå ca 10 sek med röret lossat. Omöjligt att se om det pös ut någon luft men diesel kom det en del ☺️ Märkte en marginal förbättring efteråt. Tyvärr blåste det för mycket för att gå ut och testa mer men ska förhoppningsvis ut en sväng på fredag så fortsättning följer. Och som sagt tidigare. Jag tar tacksamt emot fler tips!
 7. Låter rimligt! Ska kolla på detta på onsdag. Men som jag tolkar det då så startar jag motorn, lossar rören litegrann vid spridarna och låter motorn gå en liten stund innan jag drar åt rören igen. Hur mycket behöver jag lossa och hur länge behöver motorn gå? Känns som att det kommer spruta en del diesel 😕 Håller tummarna för att detta löser problemet!
 8. Jag både skrev konstigt och tänkte fel. Givetvis ska de lossas vid spridarna ☺️ Men borde den inte gå dåligt vid alla varvtal om det är luft i systemet?
 9. Då ska jag börja med att testa ditt tips att lossa rören från spridarpumpen och se om det ger någon effekt. Jag köpte båten förra sommaren och har aldrig haft spridarna inne för provtryckning, fick till mig att jag skulle undvika att pilla med spridarna så länge som möjligt. Tar tacksamt emot fler tips!
 10. Hej Har problem med tomgången på min MD17. Ställt tomgången på ca 800 varv/min som är något över vad manualen säger. Ändå så dyker varvtalet titt som tätt när den går på tomgång. Motorn dör inte men den vibrerar ganska mycket då den går ner såpass lågt. Det är ingen luft i systemet, nya filter och fräsch diesel. Den går dessutom hur bra som helst på varv högre än tomgång. Vad bör jag börja med att kontrollera? Spridare, varvtalsregulator, bränslepump?? Eller kan varvräknarn visa för låga varvtal? Tidigare så läckte det diesel från anslutningsrören på insprutningspumpen men jag har bytt packningar och o-ringar där så nu är läckaget borta, tyvärr kvarstår problemet. Jag har inte kunnat hitta några andra läckage där den kan dra tjuvluft. Tacksam för alla tips och råd!
 11. Jag var faktiskt och kollade på en Marex 24, en Nidelv 24 och en Joda 24 idag. Fina båtar alla tre men jag tror nog att jag blev mest förtjust i planlösning i Nidelven. Annars känns det som att det är tre väldigt likvärdiga båtar? Är det till och med samma skrov, någon som vet? Ägaren till Jodan hävdade att den gjorde ca 11-12 knop som max men att den gick som bäst runt 7-8 knop. Låter inte detta mycket? Motorn var en VP md17.
 12. Tack för svaren hittills! Hoppas dock på fler såklart! Nidelv 26 ser ju onekligen väldigt fin ut men tyvärr en bra bit över min budget. Winga 25 ser ju också väldigt fin ut och mer min prisklass, ska kika mer på den.
 13. Hej alla goa båtfolk! Familjen har tyvärr vuxit ur min fina gamla julle så nu är jag på jakt efter nåt större och mer bekvämt. Snipa är det som gäller och storleksmässigt någonstans runt 23-27 fot. Modeller jag kikat på är bland annat Nidelv 24, Marex 24, Saga 24, Monark 690, ja ni förstår vad jag letar efter. Nu behöver jag hjälp av er som har erfarenheter, både bra och dåliga av snipor i den klass jag letar efter! Alla åsikter är av intresse när det gäller tex sjöduglighet, byggkvalité, materialval och liknande. Hoppas nu på massa bra inlägg som kan hjälpa mig i jakten på en trevlig båt!
×
×
 • Create New...