Jump to content
Friday 01 March 2024

Pje

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Pje

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Problemt fanns redan innan vi köpte. Tidigare ägare har lovat att lösa detta. Motorn larmar för överhettning innan vi nåt machfart. Han har bytt impellrar, kollat kylvattenintag, plockat loss drevet, byt kylvatten i systemet. Vad mer finns att göra? Helronovering? motorbyte?
 2. Pje

  Volvo Penta KAD 44

  Hej Georg_ohm Som jag skrivit tidigare i ett annat inlägg så överhettar ena motor innan vi nåt machfart. Den tidigare ägare gör vad han kan för att få ordning på motorn. Det senaste är att han lyft ur värmeväxlaren för genomgång. Det altternativ som jag ser kommer är ett mototrbyte eller renovering.
 3. Lönar det sig att totalrenovera motorerna eller ska man köpa nya?
 4. Hej Alla Har varit borta ett. Motorerna har drev. Motorbåten hade felet när vi köpte den och tidigare ägare har lovat att åtgärda detta. Det är en Fairline targa 37 fot. Motorn går upp till 150 grader och larmar, drar man ner på farten så slutar den larma efter ett tag. Den motor som går normalt har en temp på runt 100 grader. Säljaren har rivit den värmeväxlaren för rengöring så nu får vi se om problemet är löst.
 5. Hej Georg_ohm Vi har bytt filter och impellrar. Båten sjösattes i onsdags så några snäckor eller andra olovliga gäster finns inte. Felet kvarstår dock. Hjälp.
 6. Hej Jag har precis köpt en båt 37 fot (7 ton) med 2 st volvopenta KAD 44 edc motorer 260hk. En av dessa överhettar när man drar på. Motorerna verkar även vara lite sega i starten. Marchfarten skall vara 25 knop vilket vi har svårt att komma upp till. Detta är min första båt så jag är helt ny på detta och saknar all kunskap om båtmotorer. Vad kan allt detta bero på??
 7. Hej Jag har precis köpt en båt 37 fot (7 ton) med 2 st volvopenta KAD 44 edc motorer 260hk. En av dessa överhettar när man drar på. Motorerna verkar även vara lite sega i starten. Marchfarten skall vara 25 knop vilket vi har svårt att komma upp till. Detta är min första båt så jag är helt ny på detta och saknar all kunskap om båtmotorer. Vad kan allt detta bero på??
×
×
 • Create New...