Jump to content
Wednesday 06 December 2023

Bortomhorisonten

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Bortomhorisonten

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag har läst flera tips om hur man söker efter krypström genom att placera en referens probe i vattnet. Genom att se spänningsskillnader mellan vattnet och båten kan man snabbt hitta krypström. Om det är krypström i generator, vindturbin eller liknande kan detta vara det enda sättet att hitta det. Tack för tipsen. Jag ska se på dem.
 2. Jag är intresserad av att köpa en silver/silverklorid referens probe till min Uni-T multimeter för att lättare söka efter krypström. Är det någon som vet var jag hittar det?
 3. Den som skrev att man inte nödvändigtvis ska leta i seglarkretsar, men bland äventyrlystna, hade rätt. Här kommer mina erfarenheter efter att jag nu ser sökandet som avslutat. Berättar man för folk, både män och kvinnor, att man drömmer om att ge dig ut på långsegling blir reaktionen: "Häftigt! Men det är inget jag skulle kunna göra. Jag har barn, jobb jag vill behålla och som inte ger mig ledigt, blir sjösjuk och krukväxter som måste vattnas." Så tänker de att man måste kunna mycket för en sådan resa. Skillnaden mellan män och kvinnor är att kvinnor oftare tänker att de inte har möjlighet att få den kunnskapen och dessutom inte är tillräckligt stora och starka. Om det däremot kommer en riddare på en vit häst, jag menar kapten i en vit uniform, och frågar om hon vill bli med på långtur, då är det några som svarar "När åker vi?" Jag tror man måste vara klar på att man har den drömmen från början, det är svårt att väcka intresset för något om man inte är rätt person. Det gäller alla intressen. Jag har inte testat att bli mer aktiv i båtklubben för att träffa fler som är intresserade i segling. Även bland seglare är det få som är beredda att ge sig ut på långsegling. Hur många i rätt ålder och kön som dessutom är singel har du pratat med i båtklubben det senaste året? Vad är chansen för att någon av dem drömmer om långsegling och dessutom passar tillsammans med dig? Du kommer knappast bli den mest populära på datingsidor om du skapar en profil där du skriver om att du vil ge dig ut på segeltur till platser de flesta bara drömmer om att resa till. För de som har drömmen, eller bara är över genomsnittet äventyrlystna, kommer du sticka ut bland alla tusentals profiler med bilder i badrumsspegeln eller med Machu Pichu i bakgrunden.
 4. Det är därför jag väntar lite med att svara. Bra att jag inte köpte en minder båt. Det verkar som att det inte bara är kvinnor som vill ha stora båtar, de små båtarna blir allt färre längs vår kust. Ytterst få av de som deltar på segelaktiviteter är intresserade av att lämna Sverige i några år för att segla. När det är så få tror jag faktiskt det är lättare att hitta någon på en sida där båtägare och besättning kommer i kontakt med varandra, men inget berhöver utesluta det andra.
 5. Jag hade hoppats på lite mer upplyftande svar än att man måste välja mellan segling och partner eller lästips om mord som skett på segelbåtar.
 6. Jag läste en bok av en person som skulle ge sig ut på världsomsegling på egen hand. Han lämnade Norden och köpte en båt i England. En dag dök frun oväntat upp i hamnen och ville följa med. Efter ett oväder blev han också tvungen att välja mellan båten och henne. Han ansåg att det är svårare att hitta bra båtar än bra kvinnor och lämnade henne i nästa hamn. Jag tror nog att det är bättre att fråga om seglingsintresse snabbt efter att man träffats.
 7. Är du en kvinna som drömmer om att segla jorden runt? Är det inte bara seglingen som lockar, men också att uppleva natur och kultur i andra länder? Är du också intresserad av andra typer av friluftsliv? Gillar du att vara aktiv på din fritid, men inte blir otålmodig efter några veckor till sjöss? Har du svarat ja på flera av frågorna över? Då är du kanske den partner jag söker. Jag är en man på 34 år som planerar en världsomsegling och ser nu efter en partner som delar mina drömmar. Hittar jag ingen partner reser jag med vänner och paying crew som blir med på en del etapper. Jag har ett stort intresse för många olika typer av friluftsliv, bland annat segling, vandring, cykling, paddling, naturfotografering och turskidåkning som det ska bli mycket av på segelturen. Har jag inte möjlighet att gå på tur någon dag tränar jag gärna, till exempel löpning eller styrketräning. Jag lagar gärna en god middag, förutsatt att jag har någon att äta den med. Är du intresserad av att följa med mig på långsegling? Skicka i så fall ett PM.
×
×
 • Create New...