Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

JEC78

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    187
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Forum Inlägg postade av JEC78


  1. 2024-03-11 vid 10:54 skrev Peter_K:

    Älvsjö på lördagen. 
    Pratade med en säljare hos en större båthandlare som sa att mässan aldrig kortat A-hallen så mycket som nu. De hade övervägt att inte ställa ut alls, och det var tveksam lönsamhet för dem. 

     

    Klämde själv på lite snören, men konstaterade att det inte var mycket billigare än hos tillbehörshandlaren som är närmast hemmet, så jag hoppade över det. Gick förstrött genom Erlandssons och Benns och hittade inget av intresse. Gick ögnade igenom olika mindre motorbåtar för bad och fiske, köade och gick ner i Arcona 415 som var fin men utanför min prisklass och mitt behov, andades in doften av lackat trä vid veteranbåtarna. Inga segelmakare på plats vad jag kunde se. 
     

    Sedan var det väl mer eller mindre slut. Fick med mig en korv att skiva och lägga på smörgåsen hem. 

    Var i alla fall en eller två segelmakare på plats, tror det var Elvströms och/eller UK Sails eller något sådant.


  2. Var till Älvsjö igår, men det inte mycket att se. Tror vi gick igenom allt på 2,5 timme. Visserligen var inte nere i någon båt, men det var ingen som var av intresse ändå förutom en mindre 6 meters segelbåt som såg hygglig ut. Tillbehör var det nästan ingenting, var väl endast Erlandssons brygga som var där för de mer generell, sedan en del riktade (tillverkare och typ verkstäder).


  3. Vi har inte varit ute på säkert 1,5 -2 månader pga av höga flöden/väldigt strömt vatten i Eskilstunaån. Förra helgen var det 4 knops ström. Ut från platsen och nedströms ut till sjön kommer man, men inte i motsatt riktning. En segelbåt på 3,5 tom med en gammal yanmar skulle få stora svårigheter att ta sig uppströms och sedan in i hålet mellan träpollarna.

     

    Förhoppningsvis kommer det lätta lite snart, har inte regnat så mycket senaste tiden och verkar bli skapligt väder den närmsta veckan. Bekymret är väl nu först och främst hur vi ska få till avmastningen.


  4. 2023-07-29 vid 19:11 skrev Peter_K:

    Har de bett om hjälp från hr Mellgard..?

    Självklart inte även om Mellgard fått för sig att Västeråsarna minsann behöver hjälp.
    Tycker det är tragiskt att se en gammal man vara så bitter att han slösar samhällets resurser på en icke-fråga.

    • Tack 5

  5. 2021-09-29 vid 22:52 skrev CaptMorgan:

    Jag börjar tro att folk inte vill få sina båtar sålda...

     

    Ser samma annonser komma ut om och om igen med endast små eller inga prissänkningar.

    Dessutom med knapphändiga beskrivningar och fåtal bilder.

     

    "Fint båt säljes för jag har ont i ryggen"... pris 300k och ett dassigt exteriörfoto.

     

    Apropå dassigt. Varför fotar folk inte dasset i sina annonser? Är ju faktiskt ganska intressant o veta hur akrobatisk man måste vara för o få plats :)

    Med tanke på historien om Voldemart och den försvunna tråden.....en sak som jag noterat i relation till det är att det oftast saknas info om bottenförhålandena på båten, dvs vad båten har för bottenfärg.

    I dessa tider är det ju viktigt att det är godkänd bottenfärg, i synnerhet för en insjöseglare. Man får väl dock utgå från att om inget nämns är båtens botten målad med en äldre icke godkänd färg.


  6. 2 timmar sedan skrev Comfort4:

    Om man skall trivas o vara ute lite längre så behövs lite utrymme

    bra båtar i mitt tycke är Maxi 77 , Albin 78 compis  28, Omega 28 o med lite tur kan du finna en Albin cumulus i den prisklassen, de tre sista både seglar bra o är bra att bo i

    Omega 28 mina personliga erfarenheter 

    +

    Seglar bra, särskilt i lättare vindar.

    Rymlig ruff

    Motorplacering i förpiken ger bättre viktfördelning vid segling.

     

    -

    Väldigt trång sittbrunn, särskilt om man är mer än 3 personer. Dessutom ligger rorkulten väldigt lågt vilket är lite besvärligt i kombination med den trånga sittbrunnen.

    Motorplacering i förpiken ger mycket buller och liknande i förpiken vid gång.

    Akterspegeln är liten och en bra bit ovanför vattenytan vilket gör det lite knepigt att ta sig upp den vägen vid bad/person över bord.

     

     


  7. 2019-03-29 vid 18:49 skrev Peter_K:

    Behöver socker..?

    ...vem behöver vispgrädde, egentligen..?

    Om vi skall vara sådana. 

    Nä precis, vem behöver egentligen socker eller grädde när vi alla vet att det går precis lika bra med selleri. 😁😉

     

     

    ps. vet att tråden är från 2019. ds

    • Haha 1

  8. 2023-06-16 vid 05:18 skrev Zaphir:

    hmm..det står nästan 20 gig att ladda ner men efter 100 mb så räknas det tydligen som 1 gig/100mb...e jag helt fel ute för 1000mb e väl en gig

    Nästan rätt, 1 kB är 1024 byte så en 1 GB är inte exakt 1000 MB utan 1024 MB (eller 1,048576e+06 kB).


  9. Nej, det handlar inte om förtryck av gamla grinsillar med gamla båtar. Det handlar om ansvarstagande för båtlivets fortlevnad, miljön och framtida generationer.

    Vill vi ett fritt båtliv kvar till kommande generationer behöver alla dra sitt strå till stacken, exempelvis genom att sanera sin botten. 

     

    De är totalt egalt om det kommunerna , trandportstyrelsen eller kravet kommer från. Förhoppningsvis blir Mellis utesluen och sedan även inte välkommen i någon annan klubb.

    • Tack 1

  10. 2023-06-21 vid 08:24 skrev pseudonym:

    Tycker inte att världen kan se mörkare ut än vad den gör just nu. Krig, skjutningar och annat elände, dessutom går bränslepriserna bara uppåt.😕

    Nejdå, vinden är fortfarande fri. Dieselpriset har gått upp, men vi gör inte av med så mycket på en säsong.


  11. 2023-06-20 vid 22:28 skrev Mellgard:

    Jag misslyckades med att få kommunen att utfärda ett föreläggande under miljöbalken som efter överklagande blir prövat gällande skälighet. Det hindrar inte andra från att lyckas.

    Lagen är samma för dem som för dig. Ditt rättshaverande kommer snarare att framstå som ett varnande exempel att det är dumt att bryta mot lagen och sedan försöka processa för sin självupplevda rätt att bryta mot lagen.

     

    Du är ett vandrande skräckexempel på hur man inte ska göra, inte direkt någon man vill ha hjälp av och särskilt inte den påtvingade hjälp som du tycks syssla med.

     

    Fick för övrigt vår båt i sjön förra veckan med ren botten och rent samvete.


  12. 18 timmar sedan skrev raol:

    Kan nämna att brorsan och jag skrapade bort bottenfärgen på större delen av skrovet under våren. Vi krapade uppskattningsvis 75-80 procent av ytan på sammanlagt kanske sju persontimmar, med en skrapa för knappt 400 kr, en partikelfiltermask för 200 kr, ett visir för 300 kr och en "målardräkt" för 100 kr (stövlar och handskar fanns redan). För oss var syftet att få en slätare botten. Om det hade varit för att eliminera rester av otillåten färg hade det kanske tagit dubbla tiden, med slipning och hundraprocentig täckning av den målade ytan. Så två "arbetsdagar" för en person utan krämpor (med tanke på att TS klättrar lär bottenskrapning inte vara ett för ansträngande arbete) är nog allt som krävs, i alla fall för en båt med ungefär åtta meters vattenlinjeslängd.

    7 timmar på hur stor båt? För oss ligger vo nog på >30-40 timmar hittills (typ 80 procent klart) på en 28-fots segelbåt. Särskilt kölen har varit besvärlig med typ 3-4 lager färg, men även andra delar av skrovet har haft tjockt färglager. För oss är det dock borttag av miljöfarlig färg så all gammal färg måste bort.


  13. Västerås 

    Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen 

     

    Direktör miljö- och hälsoskyddsförvaltningen

     

    Enhetschef på miljö- och hälsoskyddsförvaltningen

     

    Telefon: växel 021-39 00 00

    • Gilla 1

  14. 58 minuter sedan skrev Peter_K:

    Har du den där listan över hur övriga länder valt att tolka AFS-förordningen jag bad om för tre år sedan första gången..?

    Klart han inte har, då skulle det ju bevisas att han har fel och det kan ett rättshaverist inte acceptera.

×
×
  • Skapa nytt...