Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Tenchi

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Tenchi

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för ett informativt svar. Det med andrahandsvärde är intressant, hur ska man tänka egentligen? Köper man en båt för att man ska sälja den? Eller köper man för sin livskvalitet? Visst, självklart beror det på om man kanske måste sälja vid en viss tid, eller man har tröttnat eller av nån annan anledning. Med båt tänker jag att köpa nått jag behåller i kanske tjugo år, så andrahandsvärdet är mindre intressant då. (Konstigt egentligen, för när jag byter bil (vilket ibland blir för ofta) så är jag noga med andrahandsvärde och körsträcka.) Men absolut är andrahandsvärde en variabel man ska ha i åtanke, det är inget snack om den saken. Hur som helst så blev det varken Bayliner, Nimbus eller Bregott. Det blev en segelbåt istället.
  2. Hej Tack till er båda för feedback och åsikter. Vi var och tittade och provkörde igår, båten gick fint och den var i hyfsat skick. Lite fix här och där men så är det ju. Vi får se hur vi gör.
  3. Hej. Jag och familjen är intresserade av att köpa en motorbåt, jag har aldrig ägt en motorbåt men är uppväxt med segelbåt. Av olika orsaker vill min fru helst att vi köper en motorbåt och efter mycket letande på säljsidor och infosökande på nätet kom vi fram till att en Bayliner 285(5) ger mycket av det vi söker hos en båt. Vi vill kunna övernatta och inte bara åka ut över en dag, vi vill kunna avar ute en vecka om det falller oss på. Det ska finnas kojplats som man kan ha bäddad hela tiden och inte som i måna båtar vi sett att kojplatsen görs om till soffa/matplats. det ska gå lätt att bada från båten och att kunna röra sig på den. Så planlösningen på båten är viktig och sen att den inte är för liten att bo i, så den känns för trång, även fast vi bara är tre i familjen. Runt 9 meter känns som en bra storlek för oss. Vi hittade en Bayliner 2855 på blocket som verkar vettig med en Mercruiser 7.4. Är det en vettig motor? Ni som har erfarenhet av den båten (eller liknande båtar) hur tycker ni att den är att leva med? Hur klarar den lite hårdare sjö?
×
×
  • Skapa nytt...