Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Niska

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Niska

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för svar! Vilken produkt funkar för spackling? Bilschampo BIO - är det lika effektivt som vanligt bilschampo?
  2. Hej! Min svärmor har en 10 årig motorbåt som inte har underhållits ordentligt. Hon säger att det vore bra om jag vaxar skrovet. Jag antar att jag behöver rengöra innan vaxning. Det jag undrar är egentligen vilka produkter som rekommenderas och om det är något mer jag behöver tänka på. Jag är alltså ute efter att göra ett lättare underhåll för att skydda skrovet - det behöver inte blänka och vara vackert. Jag skall till Biltema och handla om några dagar. Någon som har produkttips? Tack på förhand
  3. Tack för tipset! Får ta 98 i framtiden. Men hur gör jag i min befintliga situation? Jag har använt 95 och inte täckt över - gissar att det kommer spricka igen om ett halvår. Kan jag förhindra det? Jag förvarar den röda tanken inimhus under höst/vinter. Det lär vara nån liter kvar inuti. Spricker blåsan på nytt så rinner innehåller ut i mitt garage. Vad gör jag när båtsäsongen är slut? Bör jag "tömma blåsan"? Tömma tanken?
  4. Tack! Jag visste inte om det - men då täcker jag över den i fortsättningen.
  5. Jag kanske borde täcka över slangen med en duk när den ligger i båten?
  6. Den ligger normalt i båten på sommaren. Kan då få en hel del sol på sig. Borde jag plocka in bränslet/slang efter varje användning? Den sprack dock inte på sommaren utan först under vinter eller vår, då den var inomhus.
  7. Bränslet är 95 oktan och 2 % olja. Kvaliteten vet jag inte något om men även biltema borde väl hålla mer än ett år? Du tror inte jag gjort något fel då?
  8. För ett år sedan köpte jag ny bränsleslang inkl. bränsleblåsa på biltema. Hela den röda bensin"dunken" har förvarats inomhus under vintern. Jag tror att jag skruvat åt ploppen på dunken så att det inte kommer in luft. I år när jag tittade till dunken hade blåsan spruckit. Slangen är fortfarande i nyskick. Jag har köpt ny blåsa nu men vill undvika att den spricker till nästa år. Vad gjorde jag för fel? Kan man tömma bränsleblåsan på något sätt?
  9. Jag har lite 95 i tanken. Kan jag övergå till 98 då? Dvs gör det något om det blandas?
  10. Tack för snabbt svar. Här kommer länken till manualen igen: https://imgur.com/a/wE8PtiW Bifogar foto på själva utombordaren också. Det står endast "Evinrude 5". I manualen står det bland annat "detta är en ny tvåtaktsmotor som kräver oljeblandad bensin. Den rekommenderade bensin / olje-blandningen är 100:1 (1% olja). En 50:1 (2% olja) blandning måste användas under inkörningen" Citat från manualen alltså. Klicka på länken för att se hela texten. Min svärmor som äger båten säger att hon har för sig att hennes tidigare man tankat en dunk med 95% oktan på bensinmacken. Och sedan fyllt på med 2% olja. Kan det stämma?
  11. Jag kan inget om bensin och behöver fylla på tanken på en utombordare Evinrude. Frågade om hjälp på Biltema, men de visste inte vad jag skulle köpa. Någon som kan hjälpa (länka gärna till produkt på Biltema el liknande)? Se skärmdump från manual (grekiska för mig).
  12. Så bra. Tack! Är det märkesspecifikt eller kan man köpa en generell? Biltema?
×
×
  • Skapa nytt...