Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

Falken86

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Falken86

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Då kan jag köra så utan oroa mig allt för mycket då ? Har nyss köpt batterierna och vill inte dom ” kokar ” elr att något annat ” överladdas
  2. Aaha okej , bra förklarat för en som en är helt hundra på det elektriska, tack . jag har en gul kabel från regulatorn, den sitter på ena skruven på dioden, till ” battery 2 ”, tror jag. Där ska den sitta sa mekanikern . Men , laddar den ändå för mycket elr är det som det ska ?
  3. På vägen hem från midsommar helgen så börja varvräknaren fladdra innan den till slut gick upp 5k varv och ” fastna ” . Glaset blev immigt på insidan och räknaren blev varm . Det var så jag börja kolla vad problemet kunde vara och tyckte generatorn ladda lite mycket …
  4. batteripolskorna är nya inom en 2-3 års period skulle jag säga . Hade en firma som gjorde detta åt mig då dom renoverade motorn och när dom koppla in allt så koppla dom nåt galet , så dom bytte brytare och kabel . pressningar av resterande kablar är nog däremot länge sedan nån gjort nåt åt. Mer 30år än 2år….
  5. Det är ett Volvo Penta. Vad det är för slags model vet jag inte . Är kanske en laddningsfördelare . Ett blått med flänsar med 3 stycken skruvar att fäste kablar på. Art nr på den är 872928 , Penta .
  6. Huvudströmbrytare 2 st nya sedan 2 år tillbaka . Skiljerelät är några år det. Ingen aning om hur gammalt
  7. Jag har mätt upp det mellan B+ och godset på generatorn och B+ och B- .. Bytte regulator och den visar fortfarande 15.3. det sitter nya agm batterier . 3 st 95ah. provade med en annan generator och den laddade 12.8. Lite för lågt ist ?
  8. Hej När jag mäter min generator ger den 15.3 volt ut , men när jag mäter på skiljereält då ger den 14.38 ut till batterierna . Är det volten från relät som är korrekt ström ut till batterierna? Jag tkr volten när jag mäter direkt på generatorn är lite hög? Men det kanske inte spelar någon roll när volten på relät är dom den ska?
  9. Impellern ej kollad. Men kylsystemet ska vara rengjort . Har ej kollat termostaten . Tänkte plocka av den och koka den och kolla hur den öppnar. Pratat med Volvo Penta verkstad och dom tycker det låter normalt ..
  10. Hallå ! Köpte båt i höstas som jag har gjort iordning nu under vintern i väntan på sommaren och den har ju nu kommit. MEN tycker att tempen står onormalt högt, ( har byt temp givare och mätare till Biltemas marin serie för gamla mätaren/ givaren hade gjort sitt ) Enligt mätaren ligger den på 90-95 grader vid körning . Låter lite väl högt ? Så tog med mig en ir tempmätare och tog en sväng idag med familjen och låg i ca 20 knop i 3-4 distans . Kollade tempen och enligt ir mätaren va tempen på ventil kåpan 98 grader och omkring tempgivaren låg den på 93-94 grader . Tändningen har varit lite hög , så har ställt ner den lite men Ingen större temp skillnad. IOFS så kollade jag en kylar slang och den va inte fullt lika varm . // nervös nybliven båtägare
×
×
  • Skapa nytt...