Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

SalleSunden

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om SalleSunden

  • Placering
    Landkrabba
  1. Är det ngn som använt en batteriseparator ist för skiljerelä? Den funkar ju åt båda hållen: "När du startar ditt fordon så prioriteras startbatteriet och när spänningen kommit upp i 13,2/26,4V så laddas dina förbruknings batterier samtidigt. Batteriseparatorn fungerar även omvänt då du laddar din förbrukningsbatterier med en batteriladdare så laddas ditt start batteri samtidigt så snart spänningen kommit upp i 13,2/26,4V."
  2. Ingen aning . Men eftersom båten inte används supermkt kune det ju vara trevligt att anväda solcellen när den ändå finns där tänkte jag. Men jag antar att motorns generator klarar av att toppa upp startbatteriet när man kör.
  3. Tackar! Så funderade jag också, enda nackdelen är väl att då får inte startbatteriet laddning av solcellen? Ska man dra länspumpen till förbrukning eller startbatteri? Allt annat kan ju gå till förbrukningsbatteriet eftersom det bara används när båten används. Men man vill ju vara säker på att pumpen funkar tänker jag?
  4. Hade under förra säsongen bara ett batteri som gick både till startmotor och förbrukare. De enda förbrukarna jag hade då är var länspump och lanternor kopplade via plint och strömbrytarpanel. Jag hade en inkopplad solcell som toppladdade batteriet när båten låg still. Nu har jag skaffat mig en elmotor och ett extra batteri. Hur ska jag koppla för att få bästa lösningen så att startbatteriet alltid är fullt och att elmotorbatteriet också laddas av solcellen?
×
×
  • Skapa nytt...