Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Hallonsoda2k

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Hallonsoda2k

  • Placering
    Landkrabba
  1. Okej, då antar jag att rampen var brantare och fästet ojämnare än normalt? Har en sjö i närheten med grusramp där vattennivån kan variera flera dm, när det är som lägst är botten väldigt ojämn vilket skulle försvåra sjösättning/upptagning.
  2. Hehe nej menade inte att bokstavligen dra upp båten, har bokstavligen dragit upp föräldrarnas båt varje höst ensam , skulle tro att den väger runt 200kg och det är ett rent helvete att få upp den och välta runt den.. Därav är jag lite "traumatiserad" när det gäller att få upp båtar Tanken är att backa ner trailern och vinscha upp båten så smidigt som möjligt.
  3. Tack för alla svar! Har B-körkort och en Ford mondeo sedan årsmodell 2004, 145hk och framhjulsdriven. Ska kolla upp både båtar och bilar som nämnts i tråden för att få en uppfattning. Får även kolla upp den där kalkylatorn (måste dock få tag på regnummer för en eventuell kärra..) för vad jag får dra och utgå från det så man vet ungefär hur stor båt man kan satsa på. Trodde först att manskraften skulle vara det största problemet men låter ju som att folk inte har några problem att dra upp sina båtar, snarare bilen som måste orka.
  4. Tja, är i princip nybörjare på båt men tänkte köpa min första nu till sommaren. Hade tänkt mig en mindre HT båt för fiske, övernattning och utforskning av småsjöar i inlandet. Hade alltså tänkt ha båten på en 80 trailer och förvara den på gården. Så då är frågan, hur stor båt kan man ha för enkel och snabb sjösättning på ställen där asfalt eller betongfundament saknas? Brukar se bilar stå med sina trailers på små grusvägar som leder ner i vattnet där jag bor, men då rör det sig oftast om mindre båtar än HT båtar. Har kollat på båtar runt 5 meter typ Uttern 5000 HT som väger 440kg (motor tillkommer) men är osäker på vad man orkar dra upp själv.. Alla tips önskas!!
×
×
  • Skapa nytt...