Jump to content
Wednesday 17 July 2024

BertL

Medlemmar
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About BertL

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

603 profile views
 1. Är det några här som sjösätter och tar upp sina båtar på trailer med traktor? Överväger att köpa en traktor för att kunna göra det själv med min Flipper 850, som väger 3,5-4 ton beroende hur mycket bränsle mm som finns i båten. Men hur stor och tung traktor kan jag i så fall behöva? Och hur många hästkrafter? Ska även köra den ca 1 km till och från hamnen, men det bör väl vara ett mindre problem.
 2. Verkar vara en bättre trailer än min på bilden, men dragfordonet är klart underdimensionerat och säkert inte lagligt.
 3. Det blev till slut en Flipper 850, en röd 83 med en VP AQAD40B. Lite fix i sittbrunnen, annars verkar det mesta bra.
 4. Har sett och hört lite olika bud om planing och planingströskel på Flipper 850. Hur är det? Har den en tydlig planingströskel eller hur beter den sig? Är det möjligt att köra säg 25 knop eller fortare utan att båten planar (till exempel om den är tungt lastad)? (Hade en 620 tidigare och där var planingströskeln väldigt tydlig.)
 5. Har tittat på några Flipperbåtar, men ännu inte bjudit på någon. Funderar lite över valet av motor. Det är nog främst AQAD40B med 165 hkr och möjligen även AQAD41 med 200 hkr som kommer ifråga. Har hört och läst en del om att AQAD41, som även lär kallas "rökbomben" eller något liknande, kan ryka och lukta avsevärt mer än 40-varianterna och bland annat ställer särskilda krav på ventilation av motorrummet. Någon som vet hur allvarligt detta problem kan vara?
 6. Lutar åt Flipper 850 med Nimbus 2600 som främsta alternativ. Tycker om att 850 har ingång till toaletten direkt från sittbrunnen samt mer utrymme och fler sittplatser i sittbrunnen. Dessutom brukar den ha starkare motor. Å andra sidan verkar Nimbusbåtarna ofta mycket väl omhändertagna. Fast de verkar väl högt prissatta jämfört med alternativen. Undrar hur det är med kvaliteten. Hittar märkligt nog ingen jämförelse mellan just dessa, fast de för mig framstår som självklara alternativ. Det finns även andra båtar som jag nog skulle kunna gilla, men då är det inte så många till salu.
 7. Bobba: Var väl ungefär så jag tänkte när jag började titta på dem igen. Men nu skall jag till Gotland en vecka, sedan får man se hur många båtar som ännu är i sjön när jag kommer tillbaka.
 8. Valldahenrik: Vad menas med "en toa som funkar i nöd-fall"? Har en familj med fyra kvinnor och då är sådant viktigt.
 9. Ja, det är ju sällan fritt från vågor när man kommer ut en bit på sjön. Flipper 620 slog för mycket i alla fall. Tänkte att 850 kanske kan vara något bättre, eftersom den är större och tyngre. Vet inte vad jag annars skall välja. En snipa blir ju alldeles för långsam. Vill inte heller ge upp tanken på en akterruff riktigt än. Tur att jag inte har så bråttom att jag måste köpa båt i höst.
 10. PLM: Tänker du på Flipper 850?
 11. Ja, gillar den modellen. Ser mycket trevlig ut och förbluffande mycket utrymme på 8,2 m. Fast de börjar bli gamla och då hänger det som du antyder på motorn. Sedan är Luleå förstås väl långt från Uppsala, för att nu inte tala om Gotland.
 12. Makro: Precis! Det är stötigheten som oroar mig lite. Annars verkar ju Flippern uppfylla de flesta av mina önskemål (till skillnad från Nimbusen är den ju i regel snabb nog, dessutom verkar prisnivån mer rimlig; Nimbusbåtar är ofta orimligt dyra med hänsyn till motorns ålder). Har kommit fram till att jag inte utan vidare vill släppa önskemålet om två väl avskilda sovutrymmen. Hade som jag skrivit tidigare en Flipper 620 som jag fick göra mig av med därför att familjen inte ville följa med ut; de tyckte att det "slog" för mycket när vi var ute på sjön. Skall ju använda båten i vattnen runt Gotland och det är ju inte inomskärs precis.(Det andra stora problemet med den båten var avsaknaden av en avskild toalett. Visst, vi hade en portabel toalett i båten, men inte lika trevligt att använda en sådan inne i ruffen. Det kravet uppfyller de flesta lite större båtar.) Det största problemet när det gäller att hitta en lämplig båt är nog motorns ålder. Nästan alla är mer än 20 år gamla. Okay, jag kan köpa en båt med en väl fungerande äldre motor, men då måste priser vara därefter och det kravet kanske Flipper 850 uppfyller, men knappast Nimbus 2600.
 13. Wingan: Det är klart att man skulle kunna ha en sådan attityd som köpare, men kan tänka mig att många inte har det och det är nog knappast skojarna man skrämmer bort med sådana formuleringar i annonser.
 14. Kan Flipper 850 vara ett bra alternativ? Den har ju akterruff och ofta dieselmotor och är trots det ofta snabb nog. Men hur är den ute i Östersjön? Slår den som Flipper 620?
 15. Menade att jag är för sent ute. Har varit förhindrad att titta på någon båt de senaste två veckorna och nu är i princip alla annonserna borta.
×
×
 • Create New...