Jump to content
Thursday 08 December 2022

Hextall

Medlemmar
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Hextall

 • Rank
  Kadett
 1. Flipper 640 verkar vara en trevlig båt. 225hk motorn verkar ju vara galet rapp. Visseligen är dom motorerna gamla. Vad har du för uppfattning om 640 med inombordare? Är dom tröttare ?
 2. Jag är ute efter en hardtop eller DC med möjlighet att övernatta någon natt åt gången. Jag letar väldigt brett och prisklass 40-70.000kr. Funderar lite på Flipper flash,flipper 510,535,575, havsrockan, hajen, tumlare, uttern 535, bayliner capri, fjordling,mfl mfl. Hur skulle det fungera för mig som är runt 190cm att sova i så små båtar? Är det några vi kan avskriva direkt eller är det några ni kan tipsa om? Är öppen för förslag.
 3. Är helt ny på detta med båtar och navigering. Ni som har gått kursen för förarintyg, vad tyckte ni om den? Ingår det praktik? Är det något slutprov för att få godkänt? Vilken eller vilka böcker är det som jag måste köpa till? Vill gärna läsa på lite innan kursstart.
 4. Finns det någon lista där man kan se max tillåten effekt på olika båtar?
 5. Håller på och tittar på begagnad motorbåt. Och vissa privata säljare verkar ha en så skitnödig attityd. Dom kräver kontantinsatas eller kontoutdrag för bara en provkörning. Nu har jag inte ringt och pratat med dom men bara av att läsa annonserna så blir man irriterad. Och detta på båtar som kostar mellan 75000-200000kr. Är detta något ni känner igen? Eller är det vanligt att säljare lackar ur för att folk åker och provkör båtar för skoj skull?
 6. Hej gott folk! Har ni koll på vad vilka båtmodeller som finns i SOS sällskapsresan? Jag tänker främst på Kajs två båtar. Samt snubben i hamnen som drar och drar i snöret. Ni får gärna skriva upp som övriga båtarna. Är det Flipper 700 som Janzon har?
 7. coppertail: Härligt klipp! Båten verkar riktigt kul och köra
 8. Vilka ht båtar utöver Fjordling 17 klarar av stora moterer 100-150hk+? Såg annons om havsrockan med 150hk. Låter sjukt mycket i en så liten båt. Men häftigt:)
 9. En viktig sak som jag har glömt att fråga om är ju var gränsen går när inte en vanlig 2-hjulsdriven klarar av att sjösätta och ta upp båten. Vilka storlekar går bra med en vanlig personbil? Ryds camping, bayliner 1952, Delta 17?
 10. Hur är det med skrovet på tex Fjordling eller ryds camping och liknande båtar. Tar skrovet skada av att ta upp och ner båtarna med trailer ett antal gånger per säsong? En annan sak jag tänkte på när man tar upp båten efter varje tur. Är det något att tänka på med motor eller båt om den ska stå till några dagar eller veckor mellan varje tur?
 11. Fjordlingen har jag faktiskt fallit för. Tycker dom verkar riktigt fräna. Dom verkar gå fort som satan. Dock verkar dom dyrare än övriga HT-båtar. Det jag oroar mig över är dels botten som verkar släppa och läcka in vatten, och så är det något gammalt skum som man måste ta bort? Dels akterspeglarna verkar mjuka och kexiga. Hur kontollerar man allt detta? Går det att förstärka på vettigt sätt?
 12. Sådär. Max 1600kg släpvagnsvikt. Max 500kg obromsad. Är alla 80 kärror bromsade? När det gäller effekt. Hur mycket hk behövs för att en ht i storleken vi pratar om ska röra på sig hyggligt? Har sett några ht med nyare 4takts motorer med runt 40 hk. Är inte det i minsta laget?
 13. Ivan65: Det är precis dom båttyperna som jag står emellan och ska välja. Jag tänker att en inombordare betyder mer risk för ökade reparations kostnader. Och utombordare väsnas mer. Jag skulle dock sova bättre om natten om jag slapp utombordare pga stöldrisken. Hur är det med prestandan i dessa båttyper i min prisklass? Beroende på effekt såklart. Men vilka effekter är lämpliga och hur får går sådana här?
 14. Hej gott folk! Jag är helt ny på detta med båtar. Jag hade tänkt köpt en båt av typ HT eller DC. Jag har kommit fram till att jag vill ha en båt som är lätt att ta upp och ner i vattnet med kärra. Då jag avser att åka på en del dags/helgturer med båten och ibland övernatta med den i bland annat Vänern, Hjälmaren, Vättern och Barken. Hur anser ni att det går med HT eller DC båt? Är det bökigt att ta i och upp? Är dom jobbiga att hantera på kärran efter en vanlig personbil? Jag har inte satt någon pristak men eftersom jag är ny på detta och min flickvän är helt okunnig men ändå intresserad av detta så har väl jag tänkt någonstans mellan 20-50 000kr för vår förstabåt. Ska tilläggas att jag nog att jag vill ha en så snabb båt som det är möjligt för dom pengarna Vilka modeller och storlekar ska jag titta på och vilka ska jag utesluta? Jag har ingen erfarenhet av att skruva med utombordsmotorer. Men däremot så arbetade jag tidigare som bilmekaniker så jag har ändå viss förståelse för teknik. Hur pålitliga är motorerna från -70 och -80 talet som man ser i annonserna? Räcker en service och allmän översyn för att kunna lite på en Johnson/Mercury/Evinrude från -79 tex? Sen så undrar jag förstås vad jag ska satsa på för motor, tvåtakt eller fyrtakt. Inombordare eller utombordare. Men det kan vi ta senare Med vänlig hälsning Johan
×
×
 • Create New...