Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Ares

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Ares

  • Placering
    Landkrabba
  1. Jag fick ju HÖGRE värde på bägge voltmätarna. Bägge visar spänningen med två decimaler, som i exemplet 12,62, och batterimonitorn visade 12,40.Glömde säga att jag mätte spänningen direkt på batteripolerna, men det gör väl också monitorn? Fet kabel från minus på batter i till shunt och från shunt i tunn röd kabel till pluspolen.Blev nog fel där, röd kommer från kabelhärvan! Såg just på ett foto jag tog, så det kanske är förklaringen! Ska kolla om det går att mäta på samma punkter!
  2. Jag fick ju HÖGRE värde på bägge voltmätarna. Bägge visar spänningen med två decimaler, som i exemplet 12,62, och batterimonitorn visade 12,40.Glömde säga att jag mätte spänningen direkt på batteripolerna, men det gör väl också monitorn? Fet kabel från minus på batter i till shunt och från shunt i tunn röd kabel till pluspolen.
  3. Jag fick ju HÖGRE värde på bägge voltmätarna. Bägge visar spänningen med två decimaler, som i exemplet 12,62, och batterimonitorn visade 12,40.
  4. När jag mäter spänningen på min förbrukarbank med mina voltmätare (två olika) får jag högre värden än det som visas i batterimonitorn. Ex vis, om monitorn visar 12,4V visar bägge voltmätarna 12,62. När jag mäter laddningen med tångamp-mätare får jag oxså olika värden. Har tre förbrukarbatt och ett start, separerade med en avskiljare (diod, tror jag). Har även testat med NASA BM-1 och får samma resultat. Har installerat enligt bruksanvisningar, men vilka värden kan man lita på? Det är ju stor skillnad på 12,2V och 12,4V. Har jag 12,4V kan jag lugnt ligga en dag till (345Ah i förbrukarbank), men vid 12,2 vill jag ladda ganska omgående. Nån som kan förklara mysteriet för mig, känns som pengarna för monitorn bokstavligen är kastade i sjön. Vet inte vilket värde som jag kan lita på.
×
×
  • Skapa nytt...