Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

hillbilly6

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om hillbilly6

  • Placering
    Kadett
  1. Ja jag tittar på båtar på blocket så jag blir snart sjösjuk
  2. Ja det mesta mekaniska fixar jag nog och även diesel är inga problem. Ja jag vill ju inte att det ska vara nån misär när man är ute så riktig toa och värme är nått som kommer att prioriteras! Samma med kul och spis vill man ju ska funka så man kan laga lite god mat och inte bara grilla. Jag har kollat lite på ekolod och gps i tanken att det måste ju göra livet lite enklare. Har spanat på blocket på Albin 25 och det verkar vara ganska precis vad jag målat upp i huvudet vad gäller storlek och planlösning. Bästa vore ju om man hade vintern på sig att utrusta båten som man vill ha den men tyvär så finns inte den tiden och möjligheten.
  3. Ja att det kommer att uppstå problem med saker som inte funkar är med i beräkningen när man köper nått med några år på macken. Men jag anser mig själv vara ganska teknisk och en fullgod mekaniker med närmare 100 veteranbilar i ryggsäcken. Men som sagt båtar har jag ingen större erfarenhet av förutom några mindre båtar på sjö och älv. När sommaren lider mot sitt slut och man ska flytta in i huset i Norrland igen så får man väl dumpa priset på båten så man får den såld eller finns det nån uppställningsplats man kan vinterförvara den på för rimliga pengar? Man kanske blir fast och vill göra om samma grej fler gånger. Är det värt att köpa med akterruff? Tänkte mest om nån kompis vill med ut och åka några dagar så har man ju ett gästrum.
  4. Klara av att bo på båten känns som minsta problemet då jag är van att bo både enkelt och på diverse konstiga ställen. För tillfället bor jag i obyggden i afrika. Men det blir lite speciellt då vi bor 60mil norr om Stockholm så vi kommer ju att behöva flytta in i båten direkt och då vill jag vara så förbredd som möjlig när det är dax.
  5. Hej Jag och tjejen har pratat om att nästa sommar köpa en båt föra att bo i 6-8v i stockholms skärgård. Bara som en rolig grej att ha bott på en båt en sommar. Nu är ju grejen att jag har ju ingen båtvana direkt och tänkte att ni kanske kan hjälpa mig att räta ut lite frågetecken. Planen är att köpa en typ snipa för runt 40-80tusen helst med akterruff och åka runt i skärgården och bara slappa och fiska lite över sommaren och sen sälja båten när sommaren är över. Men hur svårt är det att navigera i stockholms skärgård? Vill ju inte gå på grund eller köra vilse. Här ni några tipps på vad att tänka på inför köp av båt? Jag vill helst ha en diesel då jag antar att det blir billigast i drift. Vad behöver jag utrusta båten med för att göra livet så behagligt som möjligt? Solpaneler antar jag är bästa lösningen för att ha belysning och ladda telefoner.
×
×
  • Skapa nytt...