Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

gurre87

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    30
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om gurre87

  • Placering
    Fänrik
  1. Jag hade nog själv kört på 1:an och som andra val 3:an. Känns som 1:an kommer mosa på rätt bra😊 Kul att det är lite folk som skriver 2:an trots den bredden och den låga vikten. Notera att jag inte har en aning vad som är rätt o fel utan försöker bara få igång en disskution.
  2. Hej Ni ska köra på havet där det går 1m vågor, blandad sjö krabb och längre vågor. Ni får välja på någon av följande 3 båtar, motivera gärna😃 Samtliga båtar går lika snabbt. Fören på båtarna är samma som en vanlig dc typ Yamarin o Uttern. 1. Längd 6m Bredd 2m Vikt:1500kg V-skrov: 18grader 2. Längd 6m Bredd 2.6m Vikt: 550kg V-skrov: 24grader 3. Längd 6m Bredd 2.4m Vikt:800kg V-skorv: 20grader 😊
  3. Ok. Då kanske man ska köpa det ultra glozz verkar som det fungerar som polish och slutvax då. Man måste kanske skaffa maskin eller pallar man att köra hela båten för hand? Jag har tänkt köpa utan bottenmålning för minskad bränsle kostnad högre toppfart och slippa jobbet med vattenlinje som jag aldrig fattar hur folk får jämt. Då borde kag ju kunna vaxa botten oxå då som segelbåtar.
  4. Snackade med ett proffs idag. Han sa att man kan aldrig få tjockare och bättre yta även om man vaxar oftare. För vax löser vax. Så du kan inte få bättre skydd än direkt efter 1 vaxning. Jag hade hoppats på att man kunde bygga på flera lager om man gjorde det ofta men det sket sig
  5. Vaxar man över bottenmålningen? Så om jag kör på denna som du tipsade om 1gång i månaden så har jag skyddat skrovet tillräckligt enligt er? http://www.waxdog.se/product.php?id_product=121
  6. Ok. Ja så om båten är ny då så bara stryker jag bara på vaxet utan att gnugga eller polera och sen torkar jag av det. Sen kommer det sitta på, känns lite för lätt. Men ser bara problem med allt det andra. Polera med maskin, håller du för länge på samma ställe med fel grovhet på pappret så har du fuckat upp hela ditt skrov. Har du linjer på skrovet i annan färg lär de oxå smetas ut.
  7. Hej Tänkte köpa en helt ny plastbåt och läste att man ska vaxa den det första man gör för då håller den sig fin och man slipper polera. Kollade på denna produkt men det känns ärligt talat som vanligt våtvax som jag köpt på biltema. Jag har kört med det på bilen 1 gång var 14dag och tycker att bilen är glatt och fin i alla fall. Om man inte har kunskapen eller ork att polera och allt som verkar ta flera dagar så tror ni detta är ett alternativt som skyddar skrovet? http://www.waxdog.se/product.php?id_product=874
  8. Du kan beställa direkt hos ryds båtar eller återförsäljare. Skulle själv beställa men det kostade typ 2-3000kr. Så jag åkte till ett vanligt plåtställe och de skulle böja till 25mm rostfritt rör i mina mått och hoppas inte allt går på mer än 1000kr ink material.
  9. Ja precis rätt. Och förhoppningsvis kör han med kompisar i liknande båtar som han kan tävla med. Men startavgiften är typ 50kr. Kan väl va kaxig och säga att man kom 5 i Kalmarracet med en trimmad 475gt precis före sin polare i en yamarin 53br. Resultatlistan kommer innehålla mycket prestige
  10. Det är kanske ingen barnhobby egentligen men tanken va att jag i alla fall ville ha med även de som inte har fullutrustade offshoreracers. Att även de med en ryds 475 gt med en Yamaha 60 kunde hänga på
  11. Tanken är att man kanske äter själv innan och sen kanske loppet går vid 14, tidtagningen stänger vid 17.30. Och maten börjar serveras vid 18 och senare. Har man en båt som går 18knop så tar det ca 2h. Så nu har de 3.5h på sig. Slöare båtar än så ställer nog inte upp ändå.
  12. Alltså det är ju smala farleder men det är ju till för tankfartyg till hamnen. Du har ju 10ggr bredare område som håller minst 1.5m djupt upp till Borgholm och djupare än så går knappast några motorbåtar. Man hoppas ju att alla kan köra båt vet hur man väjer för en segelbåt som går i 7knop. Jag är ute väldigt ofta och trafiken går inte att jämföra med Västervik eller Stockholms skärgård. Man ser sällan ens 2st segelbåtar i följd här. Tanken är ju att man inte kör i högsäsong heller så man stör den vanliga trafiken för mycket. Absolut läste jag din text men var går gränsen. Förstår att man inte kan spärra av utan att meddela. Och blir det inte över ett visst antal så kanske det är lugnt.
  13. Om det står tydligt på eventet att inget område är avlyst dvs det är inte avstängt och allmän sjövett och lokala hastighetsbestämmelser gäller. Men man måste ändå då godkänt från högre makter eller?
  14. Kollade och slottsbredans fyr ligger ju kanon. Det ska vara nästan gratis att vara med och pengarna fördelas på de första 3st i mål. Och sen bokar man upp någon restaurang i Kalmar som man äter på när alla kommit imål. Givetvis ska det släppas en film oxå. Det ska va drönare vid starten och videokameror som står så skalleöarna och sen om man kan få tillstånd att ha en vid fyren som de rundar. Även vid Stora rör eller revsudden kan man rigga videokamera.
  15. Ja kom gärna med förslag. Runda någon fyr eller nått vore kanon. Tanken är att du ska göra sträckan på snabbast tid. Men jag vill liksom ha med folk i vanliga båtar med 50hk oxå som åker ut med sina barn o kör oxå. Så sträckan får inte vara allt förlång. Då vill ingen köra pga bensinkostnad eller för liten båt. Men samtidigt ska det va tävling och fint pris till vinnaren och dokumenterad varv tid.
×
×
  • Skapa nytt...