Jump to content
Saturday 18 May 2024

erik123

Medlemmar
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About erik123

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

776 profile views
 1. Jag är också rätt nyfiken på det där med ankarspel och det pågår lite resonemang i en parallell tråd. Där finns också en bild på hur stegen sitter på babord. http://www.maringuiden.se/forum/topic/81291-aquador-dcht-23-hur-monteras-engbo-ankarspel/ Jag har upptäckt att min lite tidigare DC3 (2003 eller 2004, lite osäker) har ett annat utseende under luckan, så att det finns inte lika bred "hylla" att skruva fast stegens beslag i. Men det är nog bara att skruva några vinklar i sidoväggen till stuvfacket tänker jag. Alla tips mottages dock tacksamt även här.
 2. Hmm.. växelservo.. jag som trodde det var till drevtrimmet.. inte behöver man ett servo för att växla? hehe.. men jag har ju ingen aning.. Och dessutom är min gjutjärnsklump från 2004 eller så.. Ingen elektronsik fartkontroll här inte.. Hittade dina bilder på Fejjan. Tackar. Jag har en dusch till badbryggan monterad just där som gör att den i övrigt kanonpraktiska monteringsplattan till Balder knappt får plats mellan "limpan" och duschen. Om jag bara får bifogarfunktionen att fungera, kan jag visa..
 3. När jag laddar upp en JPG så får jag ett rött kryss och texten "Denna uppladdning misslyckades" i Bifogar filer-fältet. Bilden är knappt 700kb och ca 1469x1469 pixlar. Borde inte vara något problem, eller hur? Jag kör på Mac OS X och Safari. Hjälp?
 4. Rob1, vad är det för Aquador-facebooksida du nämner? Jag hittar bara mineralvatten... och det är väl inte den du menar?
 5. Okej.. förutom vattentanken är det ju en pryl som jag gissar är servopump till drevtilten som är i vägen. Utan att skruva loss den tror jag knappast att jag får plats på rygg.. den verkar vansklig att ligga uppspå också.. hehe.. men det är väl bara tre skruvar i durken så kan man vika den åt sidan ett ögonblick. Vilken årsmodell har du på din båt Rob1? Jag antar att ni har dieslar och saknar den fina fotogentanken till värmaren? Min färskvattentank sitter klart längre akteröver än Captains gör tror jag.
 6. Tack så mycket för alla fina svar och bilder. Det verkar vara ungefär jämnt skägg mellan Balder och Engbo, så jag har inte riktigt bestämt vad det blir, men hur som helst verkar det vara rätt lugnt att montera på insidan av aktern. Det som inte verkar så väldigt lugnt är att komma till att sätta muttrar och dra fast ankarhållaren genom skrovet ovanpå badbryggan. Vad finns det för trix här? Det verkar vara i princip astronomiskt långt in i luckan.. Måste man baxa väck vattentanken och och dyka huvudstupa in akterskeppet kanske? Hur gör dom riktiga montörerna?
 7. Jag skaffade en m300 men det är nog lite överdimensionerat för laddning. Jag har lite dålig koll på hur mycket ström de kan sluka när de är hyggligt halvtomma. Jag monterade in en BM-1 från Nasa också för att få lite koll på strömurtag och laddström till förbrukningen.
 8. Om man kollar lite så verkar det hyggligt smidigt att limma en plywood på insidan av akterspegeln för att fördela lasten och det finns plats att samla linan i en back eller så. Jag känner mig lite mer fundersam på ankarbeslagets montering och hur badstegen lämpligast flyttas från styrbordsluckan till babordsluckan. Stegen är fäst med raka profiler mot skrovet under luckan på styrbor, men under luckan på babord är det ju ett stuvfack som normalt innehåller ankaret.. Ska man kolla efter nya beslag till stegen, bygga om i stuvfacket, eller vad? Det vore grymt om någon hittar bilder på en sådan DC23 som har fått stegen ommonterat på babordsidan.
 9. Den lösning jag installerat avhandlas mer i detalj här: http://www.maringuiden.se/forum/topic/64052-ctek-spartpass-d250s/ Man slipper helt enkelt den där solcells regulatorn och får en bättre hantering av laddning, om jag nu förstått saken rätt.
 10. Jag har inte precis monterat några fasta paneler, men skaffade en 50W vikbar panel (blir en liten väska) som jag tänkte man kan ta fram och hänga/lägga när det blir bra laddläge. Som regulator har jag monterat in en C-Tek Dual, som tydligen ska ge bättre laddning via generatorn också. Du kanske tänkte fasta paneler? Då är det väl inte många andra platser än fördäck som funkar på dessa båtar? /Erik
 11. Aha.. Ja det vore ju kanon att se hur detta sitter. Har du några andra skäl till din rekommendation utöver att du vet hur dom fungerar och att du säljer dom själv? Hoppas fortfarande att det kanske finns någon Aquador 23 (DC eller HT spelar inte så stor roll) -ägare där ute som kan visa bilder ur styrbordsholken som visar hur spelet monterats. Sleipner har ju bilder som visar att linan släpps ut längst akterut på "fenan", men det framgår inte om spelet sitter monterat direkt på insidan där eller hur det är gjort. Jag är riktigt nyfiken.. /Erik
 12. Hej båtvänner Jag funderar på om det inte skulle vara skönt att slippa styra och plumsa med ankaret på samma gång och funderar på att installera ett Engbo Midi i min Aquador DC23. Nu är jag väldigt nyfiken på hur det sitter monterat i andra Aquador 23. Min båt är från 2004 (det äldre utseendet invändigt.) Sleipner har ju några bilder, men det är inte helt lätt att se hur det sitter. Är det några av er Aquador-vänner som skulle kunna göra mig en tjänst och fota montaget på lite olika vinklar, även kanske elboxen? Jag undrar också lite försiktigt om det är något särskilt sätt som ankarbeslaget monteras på badbryggan? Tacksam för alla tips! /Erik
×
×
 • Create New...