Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

trarob

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om trarob

  • Placering
    Kadett

Profile Information

  • Plats
    stockholm
  • Interests
    motorbåtar i trä, CAD, V8
  1. Mina tips skulle kunna vara: -monterar en varmluftsfläkt som blåser luft genom en slang som mynnar ut långt ned på flera strategiska ställen. Då behövs en ,ganska svag, varmluftfläkt med någon form av temperaturreglering på luften. Och att tänka på brandsäkerheten. -kanske kan man istället värma underifrån? -kanske kan man istället värma med en varmvattenslinga i slang istället för varmluft? Att vattnet fryser är ju såklart inte bra och att vända båten upp och ned över vintern kan lösa problemet men det är ett lite väl omfattande jobb på större båtar med inombordare.
  2. Ursäkta att jag inte svarat på ett tag. Tack alla för fina inlägg och speciellt tack till Pelle! Efter mycket funderande och konsulterande låter detta som en korrekt analys av läget och den effektivaste metoden för denna båt. 2-komp transparent epoxi med glasfiberarmering ytterst utanpå träet. Japp, då är det "bara" att börja spendera timmar Just nu kliar det riktigt ordentligt i fingrarna.
  3. Det finns ju väldigt många olika konstruktionsvarianter, mer eller mindre bra. Det viktigaste är nog att den man väljer ska utföras ordentligt med rätt metoder. En bra konstruktionsmetod som är slarvigt utförd fungerar inget vidare. I det här fallet tror jag att det är avgörande för livslängden att plywoodens sidor tätas ordentligt mot funktintrång. Och jag vill inte ha dolda hålrum som kan hålla vatten som fryspränger över vintern. En hel del jobb... ja! Men för mig är jobbet lika roligt som användningen... Kan dock erkänna att jag inte alltid tycker så hehe
  4. haha, ja du, jag vet inte! Det är det som är det roliga Ska vara någon konstruktör norr om Roslagen, eller ännu längre norrut men jag vet inte mer än det.
  5. Tack Kalman! Oerhört värdefulla råd. Detta är ju nytt territorium för mig och att undvika större misstag är ju bra.
  6. Ska se om jag får upp några bilder nu... Uppladdningen misslyckades
  7. Tack för svar! Det är mellan plyfan o furubräderna(som är kravell-monterade). När man knackar på de yttre furubräderna kan man höra ett speciellt ljud på några ställen på båtens undersida som jag tolkar som "glapp" eller mellanrum till plyfan.
×
×
  • Skapa nytt...