Jump to content
Thursday 29 September 2022

robst67

Medlemmar
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About robst67

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

322 profile views
 1. Hej. Jag har problem med tryckloggen/Takometern. Knopmätaren på vår båt fungerar inte efter ett byte av växelhuset. Det gäller en Yamaha F250. Det visade sig att det var tätt i hålet i det nya växelhuset. Efter att ha rensat och fått flöde i hålet (testat att blåsa i slangen) har jag samma problem: knopmätaren står och hoppar mellan 2-4 knop oavsett vilken hastighet vi kör i.
 2. Hej. Läs ovan. Garanterat att vattnet kommer samma väg. Genom fönsterbågs infästningen. Jag har haft exakt samma problem.
 3. Hej. Vattnet trängde in via skruvhålen för fönsterpartiet. Det fanns förborrade hål i båten som inte användes för fastsättning av ovan, dessa var inte tätade. När jag gjort det trodde jag att det var bra så. Men problemen fortsatte, i ngt mindre skala. Det visade sig att jag inte fått tätt i de skruvhål som jag dragit fast fönsterbågen med. Fick lossa varje skurv var för sig. Fylla hålet med sikaflex använde en storlek kraftigare skruv och drog åt så att jag kände att skruven "tog" ordentligt. efter det har jag bara ett liten inträngning och jag tror jag vet vilken skruv jag skall göra om allt på. Du kan med hjälp av mobilkameran videofilma uppe i lamphålet i cabinen samtidigt som ngn häller vatten över "skruvhålen". Så ser du vart det kommer in vatten. Lycka till.
 4. Hej. Kan det vara att bord till en 68DC?
 5. robst67

  Yamarin 76DC

  Hej. Undrar om andra Yamarin 76DC ägare kan bjuda på erfarenheter. Har fått höra av kompisar att de tycker att jag har högt varvtal för de hastigheter som vi kör i. Jag har en 2008 F250 Aetx. Vid 4100varv ligger vi i ca 24-26knop 5000varv runt 30knop. Låter detta ok?
 6. Visste inte att de gick att plocka loss. Har hela tiden trott att de är fastskruvade! Skall kolla vid nästa båtsväng.
 7. Hur justerar man gasreglaget så att det inte "tappar" gasen/läget om jag inte håller handen på hela tiden? Tror det heter 6x3. Sitter i varjefall på en 76 dc 2008 med F250.
 8. Hej. Har förstått att man skall göra en "uppstarts-process" på våren för att få spisen att fungera bra sen. Kan någon beskriva vad det är man skall göra. Tack
 9. Jag har en 2008:a som inköptes sensommaren 2015. Vi är kanonnöjda med båtvalet. När höstvädret började rulla in efter en utmärkt sensommar period upptäckte jag att det var en stor vattensamling i kabinen, på babords sida i förvaringsutrymmet bredvid stickkojen, efter första ihållande regnet. Är det någon annan som haft detta problem? Såg även ngr vattendroppar på skruvarna som håller lampan i kabinen på styrbordssida. Vad läcker det???
 10. Följer tråden då jag har tanke på detta inför sommaren. Fråga dock: är skorstens-slang och övriga slangar/rör förmonterade? Har en 2008! Mvh robert
 11. Hej. Köpte en 76 DC 2008 på sensommaren förra året. Då sommarvädret kom och stannade i över 3 veckor här på västkusten upptäckte jag inte något problem förrän efter första riktiga höstregnen att förvarings "skålen" bredvid stickkojen på babords sida var fylld med vatten. Flera centimer djupt, säkert ett par liter. Detta fortsatte mer eller mindre efter varje ihållande regnskur. Upptäckte oxså att det kom ngr droppar vatten ur skuvhålen på lampan på styrbordsidan nere i kabinen. Är det någon som känner till detta med sin båt eller hört av någon annan?? Mvh Robert
×
×
 • Create New...