Jump to content
Tuesday 31 January 2023

Samuelz

Medlemmar
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Samuelz

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

351 profile views
 1. Tröttnade på att inte kunna lita på gamla snurran så blev till att köpa en nytt istället. Men det var lite mer jobb än att bara hänga på och köra. Fick såga upp för nå att fästa nedre bultarna till motorn. Satte 3mm aluminium platta på insidan också som försäkring att inte dra sönder plasten. Med nya motorn kommer båten upp i 22knop jämfört med 13 knop innan så har varit en välkommen förbättring! Bestämde mig för att skaffa en transomsaver också då motorn har elektrisk trim/tilt och väger något kilo mer än förra.
 2. Det ska väll bli båt av det där med! Kan göra bra mothugg med det där skrovet
 3. Roligt projekt! Alltid tyckt det verkar läskigt att såga bort så mycket av båten men ser ut att bli stadigt! Plasta ordentligt så inte vatten kommer in och fastnar i träet. Körde impregnerat trä som ruttnade i min båt tidigare för att jag inte gjort det ordentligt från början. Du kan se lite bilder på hur det såg ut tidigt i mitt "Från Ubåt till fiskebåt" inlägg. Ska bli kul att se vad du hittar på härnäst!
 4. Har varit sugen på att byta upp motor på den och förstärka akterpsegeln typ till en 35hk iallafall.
 5. Tack Har varit sjukt kul att bygga och finns såklart fortfarande massa saker att göra. Blir nog lite mer belysning omkring i båten och se över massa ojämnheter i relingen. Sen är upphöjningen som elmotorn sitter på fortfarande i trä så får se om jag tar tag i att byta ut den mot aluminium också. men nu är säsongen här så blir nog höst/vinter projekt att göra det
 6. Första turen! Slängde ihop ett stöd till elmotorn också av en verktygshållare i gummi och ett kort bordsben med en aluminium platta för stabilitet som lätt tas av och på när man åker både på väg och i hård sjö.
 7. Valde att ha spöhållare som går horisontellt istälet för vertikalt så att det finns mer svängutrymme när man kasstar i båten.
 8. Även motorn fick sig ett litet upplyft med ny färg och dekaler. Hittade ingen bra bild på hur den såg ut innan men här är en liten hint iallafall
 9. Det var lite knepigt att få till alla småbitar för att få ihop hela däcket men med lite matte, kartongbitar och massa svordommar fick alla bitar sin plats.
 10. Ett annat stort fack för att stoppa undan väskor och lunchen m.m. Slukar det mesta man kan tänka sig ha med på sjön. Bestämde mig för att ha två seprata luckor så man når hela facket utan att behöva lyfta av en stor tung lucka. Under luckorna byggde jag draghållare så att det går att hänga upp drag på insidan som är lätta att komma åt när luckan öppnas (Jag har inte lyckats fastna i några väskor under än )
 11. Luckan över batterilådan Ligger diverse nödvändigheter som paddlar, förstahjälpenlåda samt plats för ihopfällda fiskespön m.m.
 12. Batterilådan med laddare som laddar båda batterierna samtidigt. Lådan blev ett perfekt steg upp till främre däcket. När det kommer till att koppla ihop startbatteriet och förbrukningsbatteriet har jag nu på senaste tiden läst på lite att ett skiljerelä skulle vara bra att ha så att även förbrukningsbatteriet laddas när generatorn på motorn går. Det har dock aldrig varit ett problem med batteri för min del då jag laddar efter varje åktur.
 13. Kom på mig själv att jag inte uppdaterat vad som hänt här på ett tag. Båten är idag sjöduglig och har varit på turné genom sveriges olika sjöar! Så här kommer en någorlunda kronologisk ordning på vad som hänt sen sist.
 14. Batterilådan har nu fått matta och luckorna kommer sitta med kardborre längs bak och kortändan. Det var svårt att hitta en bra gångjärns lösning som inte ksulle ta I väggen bakom. Sen är tanken att man inte ska behöva ner och rota bland batteriet så mycket ändå. Delade även upp luckorna så att inte hela stora luckan behöver tas bort för att stänga av/på samt inspektera strömmen. Kommer även sätta in laddare i den mindre sektionen.
 15. Idag blev det att bygga en balja för att gömma voltmätare till batterierna sen kommer även huvudbrytare att installeras i baljan som sitter bredvid batterierna i trappsteget upp till fördäcket.
×
×
 • Create New...