Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Lillemann_87

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    25
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Lillemann_87

  • Placering
    Fänrik
  1. Där sa du nåt. Får göra de när jag e hemma igen.
  2. Ja jag hoppas de drar igång på allvar igen. De jobbiga är ju bara att när de började lugna sej så var de ju bara innan stormen. Nu är jag uppe i Norge igen på jobbets vägar så nu har jag istället tid att söka info på nätet. Men ang boken. Finns det ingen du känner som jobbar inom tryckeri? Vi har kopierat en del verkstadsböcker och det är så seriöst så Tillomed oljiga fingeravtryck har följt med på köpet. (Alltså från originalet). Dessvärre så är denna kontakten nu mera jordfäst.. men jag ska göra ett seriöst försök att få igång motorn i vinter.
  3. Ja du.. vad vet jag. Jag är ju ny på allt detta med båt, och jag tyckte båten liknade bilderna och att man kanske hade utgått från ritningarna bara.
  4. Och en direkt länk till albumet på donatorbåten "Teddy" jag har. http://www.maringuiden.se/u/Lillemann_87/;action=fotoalbum&id=7077
  5. Ok. För det lät nästan exakt som de var min båt det handlade om. Men jag har lagt en ny tråd med länkar å annat som inte rör bygget. http://www.maringuiden.se/forum/topic/80050-B%C3%A5ten%20teddy%20och%20div%20delar?do=findComment&comment=564985
  6. Här är länken jag fick av Niklas på museet jag hade kontakt med. http://www.sjohistoriska.se/sv/Fordjupning/MarketStore/Ritning/?msobjid=0014555&Origin=SM
  7. Detta är en sidostickare på min byggtråd. Kände själv att jag var tvungen att dela på det lite.
  8. Men duuu Lintott! Precis detta har jag fått berättat för mej av grannen till förra ägaren till båten som även tispade mej. Jag har sjäv inte träfat förra ägaren i person tyvärr. Motorn är inte original. Det märks ju mer man plockar med den, man kanske bytte upp sej lite när tändkulan var omodern. Det var inte så att denna äldre herren var från karlskrona? Jag har även forskat litegrann i båten och på skrovet. Jag fick ett svar från Blekinge museum och denna mannen sade att överbyggnaden inte var original till skrovet. Så det kan vara samma båt som du talar om. Det ska enligt mannen på museet vara en barkass, ritad i karlskrona. Ska se om jag hittar länken igen. Kul om det är den båten du berättar om.
  9. Hej alla vänner. Jag får be om ursäkten jag har faktiskt inte gjort någonting inom det marina utom att åka färja. Lite annan klass men de va en båt iaf. Eftersom vintern är annalkande så finns det för mycket att göra just nu så tyvärr ligger roligheterna lite vid sidan av än så länge. Men jag ska göra en uppdatering så fort jag bara kan. Trevlig kväll allihopa.
  10. Ja den hemsidan var GULD värd!. Hantera en svets de kan jag men just tillvägagångssättet var jag orolig för då man bara har en riktig chans. Men det står så utförligt så jag ska nog försöka. Tack så hemskt mycket Pentax! Och ja. Jag ska maila mina bilder till Ulf ikväll. Ha de skönt i afton gott folk.
  11. Godkväll alla. Jag var ute å spekade lite i båten innan och har motorn lös nu i alla fall. Men ryggen sa ifrån och jag upptäckte att de va nästan lika mycket motor neråt med... Ska göra lyftöglor på jobbet imorn så ska jag lyfta ut me riktiga grejer istället. Men hann med att kolla magneten och konstaterade att magneten var en SEM. Det minskar ju urvalet av motorer. Sen, hör och häpna. Motorn är inte fastrostad... det är lagringen efter bakslaget som sitter åt lite. Det ökar ju oddsen avsevärt. Men fick nedslag ganska så fort. Motorn har frusit så jag har en spricka i toppen. Hur lagar man gjutjärn?! Mer uppdateringar kommer....
  12. Halloj alla sjöbjörnar. Nu äntligen tillbaka från norge. Jag har läst era inlägg och tackar väldigt mycket för alla tips. Stötte faktiskt ihop med en väldigt trevlig göteborgare i vårat grannland som trodde efter lite fundering att motorn jag har kan vara en Tändkula som är konverterad med tändstift för uppstarten. Kan kanske stämma eftersom tanken e delad i två och det är bensin och fotogen i. Jättekul att så många är intresserade av min motor och jag hoppas verkligen jag får den att fungera. Tack Thomas-1 för filmtipsen. Nu hoppas vi på de bästa. Lovade tanten att vi ska till IKEA så om jag är snäll och följer med så kan ja nog titta ut en sväng i verkstan efteråt. Vi hörs!
  13. Ja motorn ska jag försöka att få igång iaf. Men jag gör ju ingenting med delarna mer än att få dem att fungera. Vi får se då motorn sitter fast ganska så rejält. Men nu så står jag på norska gränsen så ni får ha lite tålamod med uppdateringar nu på en vecka iaf.
  14. Jag blev lurad av Google Pentax. Det var en solo på bilden under fel namn.
  15. Till Pentax: jag synade motorn lite bättre idag än sist jag var och kollade. Men jaghittar inte ett jota om vad det kan vara alls. Men efter lite google så liknar min motor en backteman i vissa lägen. Vissa små ventiler och pumpen bakom svänghjulet. Men det kan ju vara en slående detalj mellan alla gamla motorer. Till Eld-: Tjaa. Motorn kanske jag kan få ihop till originalskick Men när det gäller själva båten så tillkommer vissa svårigheter. Jag har inte tid, plats, kunskap, verktyg eller pengar för att kunna få denna båten i nyskick igen. Den har legat på land i 30-35 år och virket ser ut därefter så denna båten ska få sin sista vila efter att jag transplanterat hjärtat till annan kropp. Men vill någon eldsjäl försöka få liv i "Teddy" igen så skänker jag gärna bort skrovet. För det är en väldigt fin båt i formen.
×
×
  • Skapa nytt...