Gå till innehåll
tisdag 30 april 2024

larsa0913

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av larsa0913

  1. Är på jakt efter en packning spjällhuset. Gäller den mellan spridarna och regulatorn (se bil). Har en Volvo Penta 5.7 GSI från 2002 (nr 4012019818), men tror det är standard GM. Spjällhuset har nr. 166. Någon som vet var man kan hitta packningen? Gärna butik i Stockholmstrakten.
  2. Tack för svar! Då avvaktar jag bättre tider och fokuserar på rengöring av bränslesystemet istället.
  3. Har en VP 5.7 GSI pefs från 2002 som inte går på fullgas, men som går fint i övrigt. Har båten på land och motorn fylld med glykol, men tänkte försöka hålla tempot uppe för att vara redo till nästa säsong... Bränsletrycket går upp en bit (över 40 tror jag, ensam i båten) på tändning men sjunker snabbt ner mot noll. Finns någon bränsleregulator eller något membran i trottelhuset som ska hålla trycket, eller är det pumparna (om det inte är läckage någonstans)?
  4. Nu har jag hittat rätt bild till min motor tror jag så hoppet om en quickfix verkar vara ute (för visst är cyl nr. 3 den översta)?
  5. Ja, nu har jag lärt mig en nyttig läxa...
  6. Tack Thomas & Nikitalord! Det konstiga är att jag är nästan helt säker på att de gröna satt som på bilden tidigare men inte tändkablarna. Kan det finnas någon anledningn att korsa dessa och ändra tändkablarna - kan även detta fungera?
  7. Hej, har haft symptom med motor som gått fint varm men ojämnt när kall och precis startad (två cylindrar ibland) och sett att gnistan på nr. 2 är svag/obefintlig. Monterade isär kolen/tändkablarna för att kontrollera men gjorde missen att inte noga kolla hur de ska sitta och nu startar den inte ens med startgas... Kanske kan det vara så lätt att jag har satt kablarna till fel kol/stift? Bifogar bild på Mercury 60 hk från 88 (9537384). Mvh Larsa
×
×
  • Skapa nytt...