Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

78alina

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om 78alina

  • Placering
    Kadett
  1. Sådär nu har jag kikat lite mer. Drivaxeln med knutar känns faktiskt jättefin. En ny observation är att skramlet inte uppkommer fören motorn är rejält varmkörd ca 15 min. Upplever att det uppkommer fortare om växeln får vara i och om man retar lite genom pådrag och släppa om vartannat. När man retat den tillräckligt avtar inte oljudet vid högre varv, utan bara vid låg fart. Med hjälp av stetoskop (superbra) har jag också kunnat lokalisera ett distinkt klappande ljud från backslag.
  2. Ja det stämmer att motorn skakar ganska bra när missljuden kommer. Har kortat ner filmen för att visa när det skramlar annars går den normalt. Jag ska skaffa ett stetoskop och åka ut och lyssna lite till helgen även försöka kolla drivknutarna. Tack igen!
  3. Tack för svar! Tyvärr har jag vad jag kan se inte en koppling av den här typen. Axeln går via stel koppling in i ett stödlager för att sedan gå via cv axel till backslag. Kan möjligtvis vara bussningarna som stödlagret hänger i eller någon av drivknutarna. Jag har oroat mig kring lager i backslag och vevaxelns lager.
  4. Jag hör skramliga missljud som uppkommer vid dryga halvfart sen blir det bättre vid högfart. Hörs inte i neutral läge. Är det någon som känner igen? För mig låter det alvarligt.. Jag får inte tag i någon mek som har tid att titta så tänkte fiska ledtrådar här. Bifogar länk till video man får skruva upp volymen lite. Yanmar skrammel
×
×
  • Skapa nytt...