Jump to content
Sunday 02 October 2022

Astraand

Medlemmar
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Astraand

 • Rank
  Kadett
 1. Hmm.. dem såg ju faktiskt rätt smidiga ut! Finns det någon på forumet som har använt Vexilars sonar?
 2. Okok, får helt enkelt ta ut den på sjön igen och börja pilla med lågfartsmunstycket då Han går prima på WOT. Tusen tack för svaret Thomas!
 3. Är detta original förgasare tror ni? Det står ju en 1, kan det betyda att det är en type 1 förgasare, som tidigare nämndes i tråden? Ser så dumt ut om det inte ska vara någon luftburk..
 4. Visst är det så, men tänkte mest på att eftersom den dör på låga varv pga för mager blandning. Så tänkte jag att motorn kanske fick för mycket luft, och det var pga av att det inte finns någon ljuddämpare = inget motstånd:) Gick dina seahorse motorer bra på trollingfart? kommer inte under 4km/h utan att den ska börja krångla..
 5. Tjena! Har funderingar på att köpa ett portabelt ekolod. Har ingen egen båt, hyr alltid. Så letar efter ett portabelt ekolod som är smidigt att montera och inte alltför dyrt. Går det att få bra ekolod under 2000kr?
 6. Har en johnson 4hp Seahorse 2t, troligtvis från -74. Plockade isär motorn igår eftersom den ofta dör på låga varv. Den får för mager blandning. Märkte att den inte har någon insugningsljuddämpare. Ska den ha det? Kan man ta en dämpare från en motorsåg eller vart kan man köpa en? Om det finns någon på forumet som har en likadan motor, skicka gärna lite bilder på den. Har misstankar om att förgasaren kan vara bytt.
 7. Tjena! Årets fiskemål är att plocka upp en fin lax. Bor i jönköping och undrar vart man enkelt kan få upp en lax. Fiske ifrån land är att föredra, då jag själv inte har någon båt. Är löja/mört det smartaste valet? Hur fungerar det med tillåtelse osv? Har sökt lite, men allt är så luddigt formulerat. Tack för svar. Mvh. Alex
 8. Tjena! Tänkte försöka meta lite bäcköring i ån Nissan, utanför Jönköping. Behöver tips, morfar säger att han lyckats få fisk där, men jag har aldrig sett nån. Ska ja använda mask? Stor/liten? Fiska i strömt/lugnt vatten? Grunt/djupt ? Alla tips uppskattas! Mvh, Alex!
 9. En och samma förgasare matar båda cylindrarna, så detta låter inte så sannolikt. OM den går på en cylinder, så är det mest troligt med ett tändningsfel,men då går den inte att "rädda" med choke. Vad menar du med rädda, går den i det närmaste normalt eller är det bara det att den inte stannar? Börja med att byta stiften till den typ som rekommenderas till motorn innan vidare felsökning, så är den ganska vanliga felkällan ur världen. Skaffa startgas och kolla om det går att få motorn att öka i varv med denna. Gör den det är det med till visshet gränsande sannolikhet ett bränslefel och då går båda cylindrarna lika bra/dåligt, om det inte finns ytterligare fel som komplicerar saken. Var måttlig med användningen av startgas, då den inte innehåller olja. När den håller på att dö, och bara går på en cylinder. Då kan man dra ut choken i 1sek och sen trycka in den igen, då vaknar den andra cylindern med och båda varvar upp till trollingfart igen. Jo tändningen kanske det kan vara, men varför skulle tändningen gå sämre på låga varv? Han är toppen på mellanregistret och fullgas.
 10. Äntligen fått igång den, men går bara på en cylinder. Antar att det är tändningen som har gett upp.
 11. Idag var det första maj, självklart ska nya motorn testas i sjön, en Johnson 4hp Seahorse -74 Lättstartad o går bra på höga varv. Men när man ska ner i hastighet till trollingfart, så börjar den gå ojämnt, till slut går den bara på en cylinder och dör. Ibland går det rädda den med lite choke. Vad kan felet vara? Anar att förgasaren är bytt. Ska man byta tändstift till varmare/kallare? Justera blandningen av luft & bränsle vid låga varv?
 12. Hej! Jag har en en Evinrude, används till trollingfiske. Min pappa tappade motorn i båten förra säsongen, sen dess har den inte startat. Valde att plocka ner den igår för att försöka hitta felet, det verkar som det fattas en skruv i luftburken. Någon som vet vad som ska sitta här?
×
×
 • Create New...