Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

dogbreath

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om dogbreath

  • Placering
    Landkrabba
  1. Fick till slut ur pumpen. Man får montera bort locket över motorn, häva sig över styrbords avgaslimpa. Där når man utloppet för pumpen (svart mjuk följsam slang i min båt, mycket lätt att demontera). som sitter i transmissionskylaren. Lossa den. Den röda (i min båt), stenhårda intaget från drevet (finns en split under motorn som även tar in vatten från botten) är ett elände att få loss. Slangklämman är av 8mm typ och går att nå med böjligt handtag eller med förlängare och 8mm hylsa. Dock sitter slangen SATAN och det är en hel del slit innan den lossar. När det är gjort så kan man dra fram pumpen så pass att det går att lossa slangklämmorna och kämpa loss slangarna. Kommer nog att byta hela den röda slangen till något mer följsamt och längre så man slipper det här eländet nästa gång. Kommer även att skarva den svarta med 15-30 cm för att slippa detta nästa gång. Impellern då? Jo den såg förvånansvärt bra ut efter 6 år. Dock stel och mindre sprickbildningar så det var nog dags att byta ändå.
  2. Tror inte det hjälper, det är förjäkla trångt. Första problemet var en läpp på fästet för vattenpumpen. Har inte någon som helst funktion annat än att slå emot svänghjulskorgen när man försöker dra ut pumpen. Nästa problem var fästet för cool fuel 3 modulen där vaccumdelen för pneumatiska tömningen slår emot. När även det är bortmonterat så är slangarna för korta för att dra ut vattenpumpen. Det är ju för tusan löjligt, det är ju en servicepunkt! Har ni kollat igenom era kvittopärmar och sett om det finns en impeller där i samband med servicar är gjorda? I min har den aldrig bytts, färg kvar på skruvarna, slangklämor som är monterade när motorn inte är i båten...
  3. Någon som gjort ett impellerbyte på den här 705an med Mercruiser 5.0 MPI? Kan säga att det inte är direkt lätt att komma åt vattenpumpen, för att inte rent ut sagt säga att det är ruskigt svårt. Någon som har något trick? Har lossat rem och pump men slangarna är för korta så pumpen kan inte dras av. Inget utrymme för att nå slangarna heller. Skära av och sedan skarva?
×
×
  • Skapa nytt...