Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Toffe94

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Toffe94

  • Placering
    Kadett

Profile Information

  • Plats
    Finland
  • Interests
    Båtar, fiske, bilar
  1. För det gör ingen nytta, har båten i väldigt bräckt vatten så även om båten står i sjön från april till oktober blir det endast en tunn alg hinna, och ja vill få dom sista 1-2 knopen då ja tävlingsfiskar ibland så man hinner först till de bästa ställena
  2. Hej, vill ha bort bottenfärgen på min buster och den svarta giftfärgen verkar ju släppa någorlunda enkelt men under den är det ju någon sorts hård, vit primer hur får man bort den på enklaste sätt ? Är det soda/torris blästring som gäller för bästa resultat eller ?
  3. Skulle kanske va bra veta vad du har för budget och lite hur stor båt du hade tänkt dig, finns ju många bra båtar. Buster, Faster, Silver, Linder, Scandica, Tracker och många fler..
  4. http://www.mercuryracing.com/prop-slip-calculator/ Där kan man räkna ut slip osv.
  5. Okej, Tack skall höra med dom, Räknande på en propeller calculator att propellern har 9% slip i full gas vilket verkar vara helt okej.
  6. ja okej, får se om man skulle prova gå upp lite i stigning till nästa säsong, skulle va trevligt att få ett par knop till så man kunde hålla högre marsch fart. Då min båt vill galoppera väldigt mycket runt 25-30 knop går man över 30 så går den riktigt fint, och det har ingen större betydelse hur man trimmar motorn, men det är säkert mest för den är ganska baktung, sitter en person i fören så är det inga problem. Någon som vet någon bra propeller modell om man vill få ut lite mera fart ? Ballistic, laser 2 eller likande kanske?
  7. Hejsan, köpte mig en buster xl första generationen med en honda bf90 2000 i höst, men jag tycker den borde gå fortare än den gör, båten har ren botten men gör 34,5knop enligt gps när man trimmar ut allt vad det går, vad jag har hört så skall den borda gå att få upp i 38-39knop med rätt propeller med den motorn. Nu sitter det på en mercury vegeance ss 13x18 propeller och motorn varvar 6000 vilket borde va max varv. Motorn är monterad så kavitationsplattan sitter strax över botten. Är det bara en ''dålig'' propeller för högre toppfart eller ? båten kommer normalt snabbt upp i plan, även med 6 vuxna i.
  8. Kolla så att motorn laddar, när du har kört en stund så skall det ligga mellan 13,5-14,5 volt och motorn avständ skall det gärna ligga runt 12-12,5 volt
  9. Börja men att ta upp förgasarna och rengör dom om det inte hjälper så kolla bränsleslangen och blåsan så att det är i skick och bränslefiltret sitter på sidan av motorn kolla så att det inte finns smuts eller vatten där ,kolla bränslepumpen så att membranet inte är sönder eller dåligt i skick har du bra bensin i tanken ? så den inte är gammal och vatten i den ? Och när du har haft loss förgasarna så glöm inte att synkronisera spjällen annars brukar dom gå ojämnt !
  10. Är nog ett svårt val det här silvern är snygg men buster är nog tåligare då den inte har plast-innerline. Har även kollat på faster 525 men den är nog tyvärr över min budget. Har aldrig haft problem med att min buster rs skulle doppa näsa i vattnet men den är ju i och för sig aningen baktung med 50hp yamaha och dubbla tankar och helt omöjlig att köra upp i plan då det blåser lite hårdare.
  11. Hej, ja har nu börjat fundera på en lite större båt då min buster rs känns onödigt liten då man kommer ut i yttre skärgården när det blåser. Har funderat mest på en buster xl 5,3m första modellen eller en silver hawk 520 men vet inte riktigt vad som är bättre, vill inte ha någon mycket större båt då jag använder den till en hel del fiske. Någon som har erfarenheter av dessa båtar, nackdelar/fördelar, hur klarar dom vinden när det blåser upp ?
  12. Ja får väl nog ta å prova en med 14 i stigning, hoppas bara motorn orkar om ja måste lasta fullt nån gång
  13. Har monterat varvräknare på båten nu. Med 4 pers varvar den ca 5300 och om jag kör själv 5400-5550 beroende på hur man har trimmet ställd med en sliten 11 1/8 x 13g , ca 30 knop vi fullgas Enligt yamaha skall ju varvtalet ligga mellan 4500-5500 rpm vågar jag montera en 11 1/8 x 14g då eller borde jag bara köpa en ny i samma storlek ??
  14. Okej, kanske lika bra jag köper en varvräknare till båten så det blir enklare att kolla varvtalet. Tack för svaren i alla fall.
  15. Hejsan skulle behöva köpa en ny propeller till min yamaha 50 (detol) -90 som sitter på en buster rs, nuvarande propeller är 11 3/8 x 13g och det känns som båten varvar för mycket vid fullgas, då jag kör själv gör båten 30 knop på gps. har ingen varvräknare så exakt varvtal vet jag inte Vad skulle ni rekommendera för propeller till min motor ??
×
×
  • Skapa nytt...