Jump to content
Thursday 13 June 2024

centrino

Medlemmar
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About centrino

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

567 profile views
 1. Jag skrev fel, den flöt när jag la den i en balja med vatten. Kan den glida för trögt i huset?
 2. Är det den som sitter härinne på bilden? Den syns inte på bilden, men minns den när jag rengjorde. Den sjönk förresten när jag la den i en balja med bensin. Kan det vara så enkelt att det är hål i den?
 3. Hej! Jag har fått problem med våran gamla Yamaha 6b 678 som alltid har fungerat utan problem, men nu har det hänt någonting med den. Den fungerar endast med choken i och fullgas. Jag har skruvat isär förgasaren och noggrant rengjort den, bytt till ny bensin och olja. Tändstiften ser ok ut. Det jag blir lite fundersam på är att förgasaren har ett hål på ovansidan där det kommer ut bensin ifrån, det känns nästan som det är problemet. När jag pumpar på bensin ifrån den lilla kulan på slangen ifrån bensintanken så flödar det bara på med bensin och rinner ut genom detta hål. Är det någon som vet om det ska se ut så här? Det sitter inga gängor i hålet, kan det vara någon packning inuti som orsakar detta? Tack på förhand!
 4. Är det någon som har beställt varar ifrån www.marineparts.se? Dom verkar bra mycket billigare än andra webbshoppar på nätet.
 5. Efter vidare felsökning så verkar det som att någon av tidigare ägarna redan har "fusk" lagat givarna med krympslang. Jag ska inom kort sätta dit nya givare och passar samtidigt på att göra bälgbyte och lite annat medans jag ändå måste plocka ner drevet. Tack för hjälpen
 6. Tack, jag ska se om jag kan lösa det på detta sätt. Bara inte kablarna är trasiga där dom går igenom skrovet. Är det bara trim limit och trim level switcharnas kontakter som blivit dåliga borde man kunna göra som du beskriver, tack för tipset!
 7. Samma knapp går till trailerläget så om jag trycker in knappen ett steg längre så åker drevet upp, men utan trim switchen. Då behöer jag väl inte göra som du beskriver eller? Kan jag inte vara trycka in knappen hela vägen och trima drevet försiktigt på detta sätt?
 8. Tack för svar! Det är ett Alpha one genII drev som jag har. Kan man skruva loss Trim limit/level Switcharna medans båten ligger i vatten? Tänkte kolla efter kabelbrott.
 9. Hej! Det verkar som att min Power trim upp inte fungerar längre. Den går ner och fungerar också upp/ner när man trycker in knappen hela vägen (trailer läge). Det är samma knapp för power trim och trailerläge och drevet rör sig ju i samma bana när man trycker på knappen i båda lägena så det kan ju inte vara något fel på själva trim/tilt pumpen. Triim mätaren har fastnat i läget "UP". Kan det vara fel på någon av sensortena som sitter på drevet? Dom ska heta Trim Limit Switch och Trim level Switch. Hur kan jag felsöka på enklaste sättet?
 10. Precis, skulle jag göra det igen går det snabbare, nu vet jag hur man får bort den. Jag hade tur som märkte ganska snabbt att något var fel så jag slog av motorn. Har investerat i en mercury smartcraft så jag kan se trycket i kylsystemet på displayen.
 11. Nu är det försent, jag beställde en orginal pump som kommer på fredag, känns som jag bara vill få ihop allt så jag kan använda båten, halva säsongen har redan gått. Kommer ha en mekaniker med mig som ska kontrollera att allt är som det ska efter jag monterat pumpen. Alla delar av impellern såg ut att ligga kvar i pumpen, några smådelar låg kvar i inkommande vattenröret. Får hoppas att det inte krånglar med något annat.
 12. Tog med pumpen till verkstaden för att köpa impeller idag, där konstaterade dom att pumpen var så pass sliten inuti att det var bättre att köpa en helt ny. Jag trodde inte det skulle vara så fruktansvärt dyrt, men det visar sig att det finns två olika typer av pumpar till min motor, den jag har nu är med "air fittings" där det går två tunna slangar ifrån värmeväxlaren till pumpen och den ligger på ca 8000 kr. Sedan finns det utan "air fittings" som kostar ca 4500 kr, enligt verkstaden behövs inte dessa luft slangar utan det är endast till för när man ska lufta systemet inför vinterförvarningen. Kan dessa ha någon annan funktion? Kopplar jag ur dom i värmeväxlaren och blåser i dom går luften ut via det lilla hålet på toppen av pumpen som jag ritat ut på bilden.
 13. Till slut fick jag loss pumpen, så här såg impellern ut, inte mycket kvar av den. Tack för all hjälp!
 14. Tack för svar! Då köper jag med mig lite siliconspray och testar.
 15. Går det att göra med båten i vattnet om man stänger kranen?
×
×
 • Create New...