Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

fenan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om fenan

  • Placering
    Kadett
  1. Känns som ett stort projekt. Vad är alternativen? Åka som det är eller måla över igen?
  2. Kan man låta det vara som det är? Hade inte tänkt att bottenmåla då båten ska gå i sötvatten.
  3. Vad tror ni om Biltemas skrovgenomföringar?
  4. Tack! Kul att det finns så mycket kunskap samlad här! Kanon för en nybliven ägare till segelbåt
  5. Färgen är på vissa ställen sprucken längs med kölens infästning mot skrovet på min Albin Viggen, är det normalt? Verkar vara många lager färg, båten har dessutom stått på land de två senaste åren innan jag köpte den. Försökte ladda upp en bild men det den funktionen verkar inte fungera för mig.
  6. OK, jag förstår. Skrovgenomföringen till diskhon har en gammal ventil med ratt, den har mer eller mindre kärvat. Genomföringen till sjövattnet har inte ens en ratt för axeln har gått av. Blir till att byta båda ventilerna. Lika bra att byta skrovgenomföringarna va? Risken är ju ändå att det inte går att lossa ventilena.
  7. Har nyligen köpt en Albin Viggen men har aldrig haft båt med pentry tidigare. Finns två kranar och två pedaler, har listat ut att den ena är till vattentanken. Den andra verkar vara till sjövatten då slangen leder till kölsvinet och sedan är det en skrovgenomföring som går ut intill kölen. Rätta mig om jag har fel. Men den stora frågan är: Hur fungerar diskhon? När man häller något i vasken så rinner det rakt ur under båten (båten står på land). Hur fungerar det? Är det fritt blås från diskhon till utmynningen som ligger en bra bit under vattenlinjen?
  8. Tack! Får hålla tummarna att det rätar ut sig lite då. Ska ta en titt på insidan för säkerhets skull. Skrovet är epoxybehandlat så det är nog ingen fara med fukten. Känns lite lungnare nu
  9. Hej! Båten flyttades hem till mig efter köpet så då rättade vi till det. Vi la all tyngd på kölen samt flyttade båten framåt i vaggan. Sedan har jag dessutom satt en stötta i aktern för att avlasta lite. Men det syns ju var stöttorna har tryck tidigare. Någon annan som råkat ut för detta?
  10. Hej! Har köpt en 24fot segelbåt från 70-talet (glasfiber) som legat på land ett par år. Båten har legat fel i vaggan så skrovet buktar in tydligt där de bakre stöttorna har varit. Finns inga sprickor synliga, ser bara ut som att skrovet har varit medgörligt för trycket och format sig därefter. Köpte båten billigt och har inga stora ambitioner med den, vill helst inte lägga mer tid än nödvändigt på den. Ska bara glida runt lite med familjen några endagarsturer i sommar. Så frågan är, kan jag låta det vara så eller är det något som absolut måste åtgärdas? Kan det rätta till sig när båten kommer i vattnet? /Fenan
×
×
  • Skapa nytt...