Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Kirre01

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    60
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Kirre01

  • Placering
    Löjtnant
  1. Liten uppdatering några dagar senare efter det blev fixat! Det var inte värre än stopp i toastolen,trodde det var på vägen till septittanken eller så,lyste med ficklampa ner istolen och körde runt med en skruvmejsel lite så sa det sworsch,så var de skitfelet fixat ivf,gött va re ivf
  2. Jag vet inte men någon annan kanske vet det! Vad skall du göra där eller med den kan vra intressant att veta för dom som har samma båt! Bara en tanke.
  3. hur menar du med starta systemet? Typ vrida på strömnyckeln till onläget?
  4. tror det är vakum ivf det finns nyckel bredvid tan,macerator och så för man spaken upp i några sekunder å sen ner så hörs det ett svors!
  5. Ok Det är sant som du säger,klart lättvindigare om det vore så att barn lyssnar på vad man säger, men dessvärre funkar det aldrig! Inga tips på hur man gör med toan?
  6. Har använt toan i början på säsongen ,men sen kom min ena dotter på att hon var tvungen drita på den,har någon tvångstanke att hon måste göra det på alla nya ställen! Ivf använde hon säkert lika mycket papper på båttoan som hemma,glömde givetvis att säga till henna att vara sparsam med pappret,och hon sa inte att hon skulle uträtta det behovet heller ifs. Det är en sea ray med original vakumtoa tror jag,det är vatten ända upp i toastolen så vakumet funkar väl inte då kan jag tro? Och tanken är inte full använd endast vid något enstaka tillfälle före olyckan! Undrar om ni har någon bra skitid`e att hjälpa mig med såsom att få ur det som är i stolen så kanske det funkar bara det kan bli lite vakum eller vad det är som tömmer toan? tacksam för hjälp med denna lilla skitsak!
  7. Nej,men det går att fixa,men vet inte hur man lägger in dom isf!
  8. Hur kollar jag det lättast isf?
  9. Ja så kan det absolut vara,hur gör jag för att tömma den då lagenligt eller inte? Provat att köra macaratorn men då måste man vrida nyckeln åt höger och hålla den där,och det känns som det skulle ta en evighet! Eller sugtömning om det är klart för det i båt och hamnen?
  10. ok Tack för det att det inte gör något att kranen står öppen. Och tanken är ovan vattenlinjen och macerator finns,det är nyckel på toan att köra den med,men vad gör den för något? Och sugtömning kanske den inte är förberedd för?men det finns ett lock typ tanklock over tanken uppe på däck,som det står något på,som jag inte kommer ihåg och har för mig att säljaren sa att den var förberedd för det. Hur ser jag om den är byggd för det? Tanklock för bensin och vatten sitter på andra sidan uppe på däck!
  11. Det är en sea-ray 270-98 och jag tror att det är kranen från tanken,för slangen sitter i botten på tanken troligtvis utsläppet och kranen sitter i skrovbotten,försökte vrida på kranen men den sitter fast i kanske öppet läge? Så det är inte omöjligt att den har blivit fylld med sjövatten då,men provade att spola toan när jag hade sjösatt å då funka den som den skulle!
  12. Kirre01

    septittank

    Hur tömmer man septittanken?Tror nämligen inte vi har någon sugannordning vid vår marina! För toan slutade att fungera när dottern gjort sina behov,å då såg jag att det var toavatten upp till toalettlocket eller vad det det kallas nere i vakumtoan. Tror kranen genom bottengenomföringen är öppen är det rätt eller fel?borde väl trycka upp sjövatten till tanken då som blir full som följd! Ganska ny på detta med vatten på båten! Som ni kanske märker.
  13. Det är mercruiser 4,3L vortec som sitter i med en varsin styrservo på motorn.
  14. Har någon där ute på forumet någon ide av varför styrservon/hydralstyrningen är trög åt ena hållet, och ännu trögare åt andra hållet? Sitter twinmotorer med servopump på bägge motorerna,oljan är inte riktigt klarröd utan mer åt det svart-gråa hållet! Kan det vara det som är fel? Och hur byter man olja isf? Öppen för förslag,ideer:
×
×
  • Skapa nytt...