Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

AlbanS

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om AlbanS

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

423 profilvisningar
  1. Tack för tipset Lasse-L, ska kolla på det. Lodka >> Jag är ute efter en sån topp, du får gärna skicka detaljerna på min PM.
  2. Hej, fortsätter på den här tråden då det handlar om samma motor. Motorn slutade fungera, vi lyfte upp den från båten och skruvade isär den. Det visade sig att topplocket gått sönder, (en cylinder). Jag kan hitta alla delar Cylindrar osv, men har lite svårt att hitta topplocket. När jag söker på motor nr som finns på själva topplocket (7940102663) så får jag fram Ford Sierra diesel 2.3. Det verkar som Ford använde Peugeot XD2 - IV motorer. De topplocken som jag hittar finns tyvärr utomlands och säljaren är inte villig att skicka. Det borde finnas en del skrotade såna motorer någonstans i Sverige. Jag undrar om topplocken från MD21 passar, är det någon som har erfarenhet? En annan fråga för er som har erfarenhet, om man skulle vilja byta motor helt och hållet - vad skulle ni välja för motor? Båten är 8 m lång med hytt, används mest till korta utflykter och fiske. Motorn var kopplad till en Hurth backslag med rak axel.
  3. Jag hittade vad som är felet, en slags bricka (Thrust washer) som är sliten och måste bytas ut. Nu gäller det bara att hitta en sådan, vill helst inte beställa hela kittet som kostar runt 6000 kr.
  4. Jag var ute med båten och helt plötsligt så kunde jag inte köra framåt, det gick bara att backa. Det hände 2-3 ggr tidigare samma dag men efter några försök så kunde jag köra framåt och sen till slut så gick det inte alls. Först trodde jag att det var nåt fel med vajen, men det visade sig att felet var i backslaget. Det tog oss nästa en hel dag att plocka isär och lyfta ut backslaget. Vad jag kan se så verkar det vara: Hurth HBW 20- (antar att det finns nåt mer efter 20- men helt omöjligt att se). Jag har öppnat den och vet inte riktigt vad jag ska kolla, allt ser OK ut. Jag undrar om det är någon som kan ge mig lite tips vad som behöver bytas, och framförallt var kan man köpa reservdelar till den här modellen? Har läst om att den kanske kan vara de här brickorna som sitter mellan som är slittna men hur kan man se om det är dessa? Skulle vara mycket tacksam om någon kan ge mig lite råd, eller om ni vet vart man kan vända sig (någon som reparera Backslag i Skåne). Mvh /Alban
  5. Tack för alla era svar/inlägg! Jo, vi har försökt att fixa startmotorn. Min far är rätt duktig på att meka med bilar (ingen bilmekaniker dock). Det är en del inuti startmotorn, tror den heter "koppling till startdrev" som gått av helt. Jag får göra som ni säger, ta med den gamla startmotorn och köra runt och se om jag kan hitta nåt som liknar den. Jag ville beställa ett helt nytt men vågar inte göra det då jag vet inte exakt vilken som passar. Jag har kollat noga och det är inget nr på startmotorn. När det gäller motorn, så kollade jag på MD19 men alla verkar ha "olje-locket" i mitten. Min motor har den på sidan. Det verkar som förra ägarna har kombinerat och trimmat väldigt mycket. Jag måste hitta någon här i närheten (Helsingborg-Landskrona) som kan kolla på motorn och är bra på de här gamla diesel motorerna. Tack ännu en gång för era svar, otroligt bra forum här och hjälpsamma människor!
  6. Hej! När jag köpte båten så sa han som sålde den till mig att det var en Volvo Penta MD21. För några dagar sen så gick startmotorn sönder, så jag beställde en startmotor till MD21. Och det visade sig att den var mycket större än den som satt i, passade inte alls in. Har sett nu några bilder på MD21 och den ser större ut än den motorn som sitter i min båt. Vet inte hur jag ska hitta en startmotor som passar till den här motorn som jag har. Det ända jag kan se är att den är en Valeo. Är det någon som kan se på bilderna här och kan identifiera den här motorn? Jag har läst på ett annat tråd att den kan vara nån Peugeot motor då det står XD2 - IV, men i så fall vilken årsmodell eller vad ska jag söka på för delar?
×
×
  • Skapa nytt...