Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

Einarsson99

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Einarsson99

  • Placering
    Kadett
  1. Hej! Vi bor i norra delen av Stockholms skärgård och har mest tänkt att segla i skärgården. Någon på forumet som har egen erfarenhet av val av förstabåtsköp utanstörre seglingskunskaper?
  2. Problemet löst, hade inte fått in vattenröret korrekt. Fick hjälp att hålla det på plats med hjälp av en liten mejsel när växelhuaet sattes tillbaka. Inte helt enkelt, konstruktionen gör att vattenröret gärna hamnar fel. Men nu kyler den som aldrig. Felet var alltså impellern som nu är bytt. Tack för hjälpen!
  3. Kan vara att vattenröret inte kom rätt. Får inget vatten i de övre avgasutsläppen men ur propeller.När jag nu monterat ned riggen igen är det vatten kring impellerhus och axel. Kanske tyder på att vattenröret inte suttit fel och fyllt utrymmet kring axeln med vatten. Prövade även med tryckluft genom vattenröret och då känner man hur det kommer luft i skvallerröret. Ska montera tillbaka riggen. Hoppas att röret hamnar rätt. Tips på hur man kan styra det rätt?
  4. Tack för svar. Då behöver jag inte leta efter den. Har bytt impeller och även tagit bort skvallerröret och blåst och petat i det. Får inget kylvatten att komma ur skvallerröret. Andra tips på vad det kan vara?
  5. Hittar motorn men kan inte hitta någon termostat på någon skiss. Är det någon som vet om motorn har termostat. Får inte vatten genom skvallerröret...
  6. Einarsson99

    Förstabåt

    Vi funderar på att köpa vår första segelbåt. Vi är inga vana seglare och är en familj med två barn 6 och 9 år gamla. Vår budget för båten är ca 100000:-. Båten ska fungera bra som familjeseglare. Någon på detta fina forum som kan tipsa om ett bra förstabåtsköp?
  7. Tack, ska genast ut och leta. / martin
  8. Hur har du konstaterat att den inte kyler. Att den inte skvaller är i sig inget absolut bevis på avsaknad kylning. Tror dessa tvärspolade raka 4-cyl motorer saknar termostat. Det vill inte komma något vatten ur skvallerröret och därför är jag inte.säker på om den kyler. Har rensat skvallerröret och haft loss det och kontrollerat så inget sitter i utgången till skvallerröret. Om kylvattnet cirkulerar som det ska, borde det väl komma vatten i skvallerröret. Därför funderar jag om det finns en termostat som styr stryper cirkulationen. Tacksam för fler tips.
  9. Någon som vet vart termostater till en mercury 50hk årsmodell -80 sitter? /martin
  10. Min gamla mercury -80 50 hk har problem med kylning. Det kommer inget vatten ur skvaller röret. Jag har blåst med tryckluft i skvaller röret och det verkar rent. Har även kollat impellern som verkar kry. Fint gummi och inga sprickor. När jag hade ned riggen för att kolla impellern blåste jag även med tryckluft i kylkanalerna genom vattenröret. Men motorn vill ändå inte kyla det kommer iaf inget genom skvallerröret. Någon som har något tips?? Hälsningar Martin
×
×
  • Skapa nytt...