Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

Nicke78

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Nicke78

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

466 profilvisningar
  1. Hej igen Ja nu är väl våren på väg och det är dags att fundera på att laga lite. Hur var det nu då , vilket spackel passar bäst till detta? Kanske blir det svårt att bygga upp till rätt nivå utan spackel med bara topcoaten?
  2. Hej Känns bättre att laga detta i vår när vädret är bättre. Kan jag vänta med lagningen? hur kan jag skydda skadan under vintern? Båten står på land och under presenning nu.
  3. Hej Har nu fått ett paket från leverantör. Kan jag bara blanda ihop Topcoat och pensla på eller måste man "spackla" innan? För min del så är jag nöjd om det bara blir tätt då skadan är under båten.
  4. Hej igen Har nu beställt ett litet renoveringskitt från butiken där jag köpte båten. Jag tänkte nog prova att fixa det själv nu när skadan är under själva båten. Kanske bra att lära sig fixa mindre skador så man kan framöver.
  5. Hej Var nere och plockade upp båten inför en motorservice på torsdag. När jag tvättade båten så ser jag detta:( Köpte båten helt ny i våras så det var ingen rolig syn. Lägger upp två bilder där den ena bilden är inzoomad. Ser nästa ut som jag skrapat i något vid upptagning men ändå inte. Hur ska jag fixa detta, har ni några förslag?
  6. Hej igen Svar från butiken "Nej det är inte limmat av fabriken -ett äkta teakgolv limmas normalt men inte detta" Vad tycker ni om min egna lösning att lägga en sikaflexfog ca 1cm in från kanten runt om och sedan skruva tillbaka?
  7. Hej och tack för tips. Har nu mailat butiken och väntar på svar...
  8. Hej Jag har precis köpt en suvi 5050 Duo där det sitter ett teakdäck (Fake) monterat, min fråga är om dom borde vara tätade runt om. Idag när jag klev ner i båten så var det torrt men när jag kliver på teakgolvet så rinner det ut vatten runt själva golvet. Golvet ser ut att vara skruvat med torxskruvar. Skulle jag kunna ta bort golvet och lägga en sikaflexfog runt om och montera tillbaka det? Eller ska det vara luft under för just dränering?
  9. Hej Av en slump så såg jag på Hr´s hemsida att knaparna skruvas på innan båten sätts ihop. Ser så ut på bilden iallafall.
  10. Jag kommer inte åt att förstärka med plåt under pollarna men det var en bra idé. Lillebror får nöja sig med att bada istället;)
  11. Hej Jag skulle vilja veta vad ni tror om att dra en fullvuxen 110kg muskelknutte i ring bakom en Hr440sc? Draglinan är tänkt att den ska sitta i knaparna/pollarna i ett dragblock. Jag var inne på Hr´s hemsida men hittar inget om maxbelastning på just knaparna/pollarna. Ha en trevlig sommar... Tack för svar;)
  12. Hallå igen. Nu har allt ordnat sig, av någon anledning så måste jag ha ändrat från knop till kilometer per timme utan att jag vetat vad jag sysslat med. Tack för eran kunskap och snabba svar. // Nicke
  13. Enligt min garmin så har båten bara gått 30 knop fram tills i går när den plötsligt visar 50knop. Jag märkte också igår när jag skulle in till båthamnen att vid ca 5knop så visar min garmin ca 11knop. Jag har inte mätt upp hastigheten med en annan mätare men det är en ganska stor skillnad i känslan mellan 30 och 50knop. Kanske åker ut idag så kan jag ju alltid prova ladda ner en knopmätare på telefonen och jämföra. Att jag inte tänkte på det igår;( Jag ska också prova att lägga bordet fram i fören och se om det blir någon skillnad.
  14. Hej Jag har en garmin 50s på min Hr440sc och igår när jag körde fullt så visade min knopmätere 50knop? Båten kommer bara komma upp i ca 30knop med min Evinrude e-tec 50. Är det någon som har varit med om detta tidigare. Jag har också monterat in ett egenbyggt bord som innehåller en 3mm aluplåt, kan den störa ut på något sett? När jag kör lägger jag ner bordsskivan i förvaringsutrymmet vid bensintanken, där i botten i det utrymmet sitter givaren till min garmin. // Nicke
  15. Många bra lösningar har jag att tänka på nu. Tackar för det Jag sitter och funderar om man kan köpa ett helt vanligt hopfällbart campingbord som jag vecklar ut och ställer på plats, kanske kan vara bra om vi ska gå iland på en Ö vid tillfälle.
×
×
  • Skapa nytt...