Jump to content
Monday 24 June 2024

erikande85

Medlemmar
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About erikande85

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

442 profile views
 1. Hej! Har en askeladden 645 beetle med 4.3 mpi mercruiser. Alpha one gen 2 drev. Jag tycker gasreglget känns trögt på den rent allmänt och när jag lägger i framåt växel ger den från sig en lätt dunk (låter slitsamt i längden) samt att det stora problemet är att när jag lägger i friläge så kan jag inte lita på att det är friläge utan allt som oftast så ligger backen kvar och driver svagt trots att reglaget är låst i neutral position. Detta är oerhört störigt vid tilläggning då det tar 4-5 sekunder innan man inser att båten fortfarande driver framåt eller bakåt. Vad bör jag åtgärda för att fixa problemet?
 2. Hej! Finns det någon här som är eller kan tipsa om en båtelektriker i Nacka Värmdö området. Behöver hjälp att koppla in elen till instrumentpanelen och få lite olika saker som varvräknare och belysning att fungera.
 3. http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Verktyg-och-Verkstadsutrustning/Avdragare/Skruvutdragare-6-st-2000022143/ kan det här vara värt att prova? Jag behöver ju ett rejält grepp för att få ut bulten då jag försökte med så mycket kraft med insexen att den började glida.
 4. Ja precis, insexbultarna har tappat grepp. Trots rätt storlek på insexnyckeln. Nu har jag bankat och slitit i flera timmar och lyckats ta bort alla förutom två stycken på korset längst in, de rör sig inte ur fläcken. Nån som har tips på hur jag kan få bort sista? Dom sitter för långt in för att Komma åt med skruvstäd.
 5. Gelis: tack för den utförliga beskrivningen! Då är det pressa som gäller och inte slå alltså. Jag försökte ta bort bultarna till kåpan knuten går in i, och den sitter fast något så överjävligt att insexen började glida. Hade helst fått ut korsen på plats. Men då blir det svårt med skruvstäd...
 6. Jag har nu tagit bort segersärkingarna från knutkorsen, men jag får ändå inte bort korsen. Nån som har några tips? Dom är väldigt rostiga. Kan man såga av dom?
 7. Aha! Så man kan ta ut hela axeln från utsidan? Vilken tur att jag råkade köpa en glidhammare idag, då får jag mer nytta av den! Är det troligt att jag måste köpa ny axel eller är det bara lagren som behöver bytas? Om ett drev har varit dåligt en längre tid, kan det ha påverkat motorns effekt om drevet snurrar trögare tänker jag.
 8. Drevoljan var Stockholmsvit http://m.imgur.com/7arUZyV
 9. Och en sak till, dom provtestade min i bänken och märkte inget fel, men när dom sedan öppnade den så var den så fördärvad att den var bortom räddning.
 10. Hej! Jag hade exakt samma problem som du, bytte batteri, kollade spänningsfall , relä, tänding, allt. I slutändan lämmnade jag in min ganska nyrenoverade startmotor och fick svaret att den var helt slut. Köpte ny och det blev en helt otrolig skillnad i kraft vid start. Det kan vara värt att ta bort startmotorn och få den testad hos en start och generatorfirma. Om du bor i Stockholm finns det en i sickla som är mycket bra, gratis felsökning.
 11. Dum fråga kanske men hur ser jag om lagren tagit stryk? Båten är uppe på slipen nu i alla fall!
 12. Gelis: Vilka lager är det som bör bytas? Packboxarna bör också bytas antar jag?
 13. Tack för svar figo! Den bälg det gäller är den som går in under den halvklotsformade kåpan. Är det den du menar också? Så det är bara att ta upp båten direkt och byta bälgen? Är det nåt mer man bör passa på att göra Medans båten är uppe och drevet isär?
 14. Hej! Jag har märkt att det hela tiden droppar in vatten som lägger sig under motorn. Låter jag båten stå några dagar så finns det runt 10-20l att pumpaut. Jag har lokaliserat att det droppar från längst ner på svänghjulet/svänghjulskåpan. Vart kan vattnet komma in ifrån? Jag har varit nere och kännt vid drevet och känner att det är hål (runt 4cm) i den övre gummibälgen . Kan detta räcka för att det ska droppa in vatten? Drev: vp 290 dp Motor: gm 6.5l diesel
×
×
 • Create New...