Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

lvedin

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om lvedin

  • Placering
    Landkrabba
  1. Precis, det är inte fel att köpa nytt segel när man har ett gammalt. Syversen's upplägg var att det finns inget annat alternativ. Seglet har i alla fall funkat bra i många år med bara ett litet problem att lattfickor slits.
  2. Jag var med mitt storsegel Maxi 87 på UK Syversen Länna. Sömmen på bården på akterliket hade lossat och hål i en lattficka. UK Syversen vek upp en meter av seglet och sa: Det är helt UV-skadat, skulle jag riva kan det gå sönder direkt. Det skulle kosta 3-4000 kr att kunna göra något alls, ingen ide, köp nytt segel. Kan man inte laga för en säsong sa jag. Nä, du får bra pris på ett nytt nu, och går det sönder mitt i säsongen blir det ju mycket dyrare, och så fick jag en offert på nytt för 14000:-. Jag tyckte det var konstigt eftersom det har inte kommit en enda reva i seglet, bara sytråden var sliten och lossat. När jag kom hem drog jag för kung och fosterland i seglet där det var "UV-skadat", omöjligt att riva sönder. Jag åkte till en annan segelmakare med seglet och nu är hela bården bytt och ditsydd, fickan lagad, allt för 900 kr med kvitto.
  3. är det RS485, kolla/prova termineringsmotstånd. Alla har inte inbyggd terminering för att man kan vilja sätta termingering endast i änd-kablarna i multikoppling.
×
×
  • Skapa nytt...