Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

jonte3

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om jonte3

  • Placering
    Kadett
  1. Hej Är det någon som har ordnat med extra bäddmadrasser i förpiken? Vilken firma har ni i så fall anlitat? dom borde ju ha mallar kvar för att enkelt kunna göra fler. Mvh Jonas
  2. Yamahjo det ska ligga en metalllist mellan plastbeslagen som du ser på bilden. Den vilar bordet på.
  3. Hej, ser ut som att tidigare oljning av teaken har blivit väldigt ojämnt pålagt. Mörka partierna olja kvar å dom ljusa ingen olja. Själv tvättar jag bara teaken invändigt den håller sig ganska brun av det med. Utsätts ju inte av massa sol och nederbörd under kapellet. Om du ska olja så var noga med att ta ett medel som går ner teaken så du inte får en yta som ser lackad ut. (inte snyggt) kolla Hallberg Rassys hemsida står ganska mycket där.
  4. Hej Har i sommar inte haft några problem med lukt i båten:) spolade ur septitanken med sötvatten inför vinterförvaringen förra året och slog i Kemitech (tror jag den heter) i tanken. u99jolu när jag fäller kapellet så tar jag bort akterrutan å lägger ner den först i garaget, sedan öppnar jag dragkedjorna på aktre kapelldelen upp till takkant. sen viker jag upp alla sidor på taket sen är det inga problem med att få plats med det i garaget. Det här funkar bra för mig efter 4 års träning, i början plockade jag även bort sidorutorna men det behövs inte längre.
  5. Havskatt vad har du för storlek på solpanelen som du har på bilden? Angående mitt tidigare inlägg med bensinlukt så kan det kanske vara en kemikaliedoft man känner istället för bensin, man blir ju lite avdomnad efter några försök att snifflokalisera källan;-) har känt lukt när jag sitter i soffan på styrbordssida så en teori är att det vid "fel" vindar kommer från avluftningen från tanken som sitter på samma sida. Vilken backventil är det som annars kan behöva bytas i toaletten?
  6. Då jag hade överfyllde tanken så trycktes bensin ut genom tankgivaren, det kanske är den jag ska plocka bort å kolla så det verkligen är tätt där.
  7. Tog idag bort luckan över tanken och kollade anslutningar, kunde inte hitta något läckage på dom.Jag hade för två somrar en överfyllning av tanken då min bensinmätare visade fel. Jag tycker det borde vara borta nu. Jag hällde vatten i mellanrummet mellan tanken och skrovet då blev det bensinränder i vattnet. Får se imorgon om det gjort någon skillnad.
  8. Hej, jag har lite bensinlukt i min båt är det någon som varit ute för det? Och vart kom det iså fall ifrån.
×
×
  • Skapa nytt...