Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Erus

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Erus

  • Placering
    Kadett
  1. Om seglena är i bra skick hur är den att segla då, kommer man framåt? Förstår att det inte går å jämföra med vanligsegelbåt...
  2. Erus

    Nauticat 33

    Hej! Har ingen erfarenhet av segelbåtar så tänkte kolla lite med er här! Det finns en Nauticatt 33 ute på blocket för 150 000, vilket jag tycker verkar otroligt billigt! https://mobil.blocket.se/annons/stockholm/nauticat_33_motorseglare_1966__nr_1/78972840 Jag har sett den länge där så den verkar svårsåld, vilket jag tycker är lustigt?! Vad är det som kan göra den så billig? Har hört med ägaren och han säger att motor och segel självklart är med, dock inte sagt hur skickat på dessa är. I vilket fall, även om det är i dåligt skick så är det väl billigt? För dessa båtar brukar ju ligga runt 500 000. Kan det ha att göra med att det är nr. 1 på båten, gör det den sämre än senare modeller? Hoppas någon har svar å kan hjälpa mig! //Fredrik
  3. Gaidin, jag kanske håller vid dit ord och kontaktar dig om det blir båt då! Står på köplats på domsand, kan få i andrahand första året.
  4. Om man kan få hjälp med seglingen till sjötorp och kanske även genom göta kanal av säljaren så är det ju ännu bättre! Men är det svårt å åka genom kanalen? Det är väl bara motorgång då och inget med segel va?! Det borde ju gå ganska bra själv utan några erfarenheter? Men ska man anlita besiktnings man innan man köper båten?
  5. Måste säga tack till alla som engagerar sig och ger tips och råd, ni får verkligen upp viljan ännnu mer att köra på!! Om det blir L32 så blir det någon som är i bra skick så att man (förhoppningsvis) slipper mycket jobb med reparationer i början, t.ex. denna http://www.blocket.se/goteborg/L_32__Mk_2__nr_146_i_mycket_bra_skick_51714226.htm Vad är det man ska kolla efter vid köp, har läst att kontrollera segel och motor, men i och med att man inte kan något om det så vet jag inte riktigt vad man ska se efter Besiktningsman, är det klokt kanske att anlita? Jag bor i Jönköping och har tänkt att ha båten i Vättern i sådan fall. I och med att den L32a jag länkade till ligger i göteborg, så får det nog bli att jag anlitar någon firma för transport från göteborg till jönköping (kostar det mer än 10 000:- tro?), och då får firman helt enkelt masta på båten, och om jag är med tillsammans med kameran så borde man ju snappa upp tillräckligt mycket kunskap för att masta av den till hösten, för att sedan kunna masta på till nästa år... Toaen: Tack för länkarna, dom ska läsas mer noggrant! Än så länga är det dock bara tankar jag går i, och om det blir verklighet får tiden utvisa... Men tack ska ni ha alla för råd och tips! Känns redan mycket lättare!
  6. Nej, jag har bara erfarenhet av mindre motorbåt, dock inget mek med det förutom lite padding Vad är det som skiljer en 6-7 meter båt å en 10 meters? Vad blir det mer för saker att tänka på?
  7. Hade du inga problem med att lista ut hur man sätter segel, å hur man madtar på och av? Det fick du kansje hjälp med? Hade du med dig någon ut första gångerna du var ute, eller lärde du dig själv?
  8. Jag känner ingen som seglar så kan inte ta med nån som kan tyvärr... Men jag kommer inte vara helt själv, är jag å en kompis som kommer lära oss, dock så kommer jag dra ut själv också. Men vi kan absolut inget. Det jag är mest orolig över är att sätta segel, och masta på och av... Jag vet ju inte ens hur man sätter på seglen, men det kanske man bara kan göra på ett sätt?
  9. Erus

    lära sig segla

    Har gått i tankar om att lära mig segla. Har drömmt om detta ett ganska bra tag nu men har inte tagit tag i det. I och med att jag är själv, så känns det lite små jobbigt å lära sig själv, med mastning, sätta segel å allt vad det nu kan vara... Nu undrar jag, är det för svårt att lära sig själv i en Laurin 32? Det känns tråkigt att köpa en mindre båt en säsong för att sen försöka sälja den (om man lyckas) för att köpa sig en större... Så är det för svårt att lära sig grunderna i en Laurin 32?
×
×
  • Skapa nytt...