Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

langoo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om langoo

  • Placering
    Kadett
  1. langoo

    Linder 400

    Hej, Någon med erfarenhet av Linder 400? Jag funderar på att köpa en men oroar mig lite för att den är för liten och lätt. Lämpar den sig för skärgårdsfiske?
  2. Du rider helt enkelt på vågen, som en vågsurfare. Vågen tar skrovet upp i högre fart och motorn får mindre motstånd --> motorn varvar upp utan att du rör gasen. Inget att oroa sig för. 4000 rpm är väl inte ens uppe i rek maxvarv heller. Ja det kanske är så, med tanke på att jag inte upplevt det tidigare så har du nog rätt. Tack för bra svar
  3. Ok, båten är av model Silver fox, grejen är ju den att hastigheten på båten ökade samtidigt med så vet i tusan om det kan vara när propellern är i luften =S
  4. langoo

    Motorn varvar

    Hej, Har en båt 4.85 m lång med en ny Honda 50HK på, den är precis inkörd och ska in på första servicen snart. Var ute en sväng igår då det gick ganska stora vågor och när jag åkte med vinden i ryggen tyckte jag den betedde sig lite märkligt, vet inte om det är nogmalt när man har vågorna i ryggen pga vattenkraften men det som hände var att jag låg runt 3000 varv och från och till varvade den automatisk upp straxt över 4000 varv. Har inte upplevt detta tidigare och misstänker därför att det har med vattenkraften att göra på något sätt men skulle vara skönt att få det bekräftat eller dementerat. Tack på förhand /Langoo
  5. Hej, Någon som har erfarenhet av Autosol Combi polish med Wax? Har en ny båt från 2011 som jag hämtar ut i April och tänkte vaxa den i förebyggande syfte. Har dock ingen erfarenhet av detta men efter att ha läst runt lite tolkar jag det som att man ska smeta ut vaxet med en polertrasa och sedan låta torka? Och sedan torka av med trassel?
  6. langoo

    Brabåt

    Hej! Har läst tråden här om marin och fritid där dom framställs som skojare och undrar om någon har erfarenhet av Brabåt som också figurerar en hel del på blocket? Dom har inte någon vettig hemsida utan hänvisar till blocket som deras ständigt uppdaterade webbutik, känns inte heller särskilt seriöst men dom kanske är bra?
  7. Hejsan, Någon här som äger eller har erfarenhet av Ockelbos nyhet sedan i sommras? Har läst runt lite och sett klippet som Hamnenplay har gjort och tycker den ser lockande ut, ser dock väligt hoppande ut med många luftturer men det kanske hade sett lika dant ut med vilken annan båt som helst i den klassen. Är på gång att göra mitt första båtaköp och väger mellan Ockelbo B16al, Linder 460 Arkip, och eventuellt Buster M. Erfareneter/sunpunkter på samtliga mottages gärna =) Kan tillägga att båten kommer ligga i Bråviken till största del.
  8. Hej, Jag går i tankarna att slå till på en lika dan båt och tänkte hör vad du tyckte om båten efter ditt köp ? =)
  9. Ok, vaxar man invändigt då med eller endast utvändigt?
  10. Hej och tack för ditt inlägg. Ok, jag kikade lite på 440 först med men faller valet på HR blir det nog 460 med lägre räcken runt om då båten kommer användas till mycket fiske. Hur underhåller du din båt?
  11. Hej, Är på gång att köpa min första båt men som många andra i min sitts är jag kluven över vad man ska välja. Som rubriken lyder har jag främst tittat på dessa fyra olika modeller. Jag har läst runt på nätet men jag har lite frågor jag skulle uppskatta om jag fick svar (bättre svar) på. 1, Båten kommer främst att användas i Bråviken där det kan blåsa upp och gå lite vågor, någon med erfarenhet av dessa båtar som kan bedömma hur dom klarar sig när det är lite sjö? 2, Hur vaxar man en plastbåt? både in och utvändigt? hur ofta? 3, Vad jag har läst mig till bör en plastbåt bottenmålas en gång om året? hur går detta till? Det känns som att det är svårt att komma åt att göra det om båten förvaras på en trailer på tomten? 4, Hur känslig är en plastbåt för grundstötning? kan man spara mindre skador och åtgärda dom på hösten eller måste man ta upp båten och laga direkt om man går i? 5, Hur söttar man en båt vid vinterförvaring? sätterman ut stöttor om det skulle bli hård vind eller sättningar i marken så båten inte välter eller lyftan men den med domkraft och låter den vila på stöttorna för att inte trailern ska ta stryk? 6, Hur ofta ska man serva en båtmotor, tex Honda/Yamaha 40-50HK? vad kostar en service mellan tummen och pekfingret? 7, Hur stor skillnad märker jag om på en 40 Vs 50 hk motor? Tacksam för svar.
×
×
  • Skapa nytt...