Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Qeric

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Qeric

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Idag när jag var ute och tog en sväng med båten så fick jag ett väldigt underligt missljud. Det verkade vara oberoende av varvtal och kom lite då och då. Tänke kolla om någon här kände igen vad det kan vara som ger ifrån sig det här ljudet: (Laddade upp video med ljudet i) https://we.tl/fD0r9JWI3k
  2. Tack för all hjälp, eftersom jag inte hade någon VHF antenn eller dylikt så bestämde jag mig för att åka under bron och det gick untan några problem. Verkde dock vara några meter extra en de 11.5 meter som det stog att det var.
  3. Hej, Jag undrar hur man räknar på detta med masthöjd. Jag har en Albin Vega med masthöjd 10,5 meter. Jag undrar om det är räknat från vattenlinjen eller från mastfoten. Hade planerat att åka under en bro som är 11,5 imorgon och undrar om det är särskilt lämpligt. Tack på förhand // Markus.
  4. Tack så hemskt mycket allihop för svaren jag ska kolla en aning mer på ritningarna i ett försök om att se vart det vore mest lämpligt att borra. JuniBo du råkar inte komma ihåg ungefär vart någonstans du borrade på din köl?
  5. Jag upptäckte under veckans gång ett ganska allvarligt problem med min Vega. När jag höll på och ta ur vattnet som låg kvar i kölsvinet så upptäckte jag att en relativt stor spricka har uppkommit i hörnet mellan botten och skrov väggen i kölsvinet på styrbordssidan. Genom denna spricka så kommer det upp lite vatten i ett jämnt flöde, från början tänkte jag inte så mycket på det men nu har jag sammanlagt fått ihop nästan en liter vatten som har kommit upp från denna spricka. Observera att båten ligger på land så vattnet kommer inte utifrån utan från plasten/kölen. Jag har sökt men inte kunnat hitta någon information om hur vegans köl ser ut inuti och är därför rädd för att hela kölen har blivit vattenfylld. Jag undrar därför om någon av er där ute har varit med om något liknande och vad ni tror vore lämpligast att göra för att lösa det. Och om professionell hjälp behövs vilket företag ni skulle rekommendera i Stockholmsområdet. PS: Valde seglarsnack framför bygg och renovering i förhoppning att någon varit med om något liknande.
×
×
  • Skapa nytt...