Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

StaffanLeijer

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om StaffanLeijer

  • Placering
    Landkrabba
  1. Hejhej! Vi är två killar som korsade Atlanten med vår älskade Albin Vega för drygt 1 månad sen. Vi befinner oss just nu på Guadeloupe i Västindien och är på väg norrut till Florida via Kuba. Vi har fått förklarat för oss av andra seglare att det är ett jätteprojekt att få visum för att segla båten till USA och efter att ha läst på internet så har vi inte blivit ett dugg klokare. Alla verkar säga olika saker. Vissa pratar om att det räcker med ett vanligt visum om man aktiverar det i förväg på amerikansk mark, andra menar att man behöver 3 olika visum utfärdat av alla möjliga myndigheter. Finns det någon vardagshjälte här på forumet som råkar ha konkret, matnyttig information kring ämnet? Vi skulle vara väldigt, väldigt tacksamma för minsta lilla tips. Just nu håller vi på att bli knäppa efter att ha klickat runt på Google i all oändlighet. Hoppas att ni har det bra hemma i Svedala! /Staffan & Calle (www.aventyrslysten.com)
  2. Tack för svar! Vi kommer att köpa en Omnia från Jula i Luleå och få den uppfraktad av en kompis till Kiruna innan vi åker. Lite halvbökigt att släpa med sig den på flyget till Kanarieöarna, men om Rasmus vill ha sockerkaka, så ska han bannemig få det! /Staffan
  3. Hej! Jag och 2 vänner ska segla över Atlanten om 2 veckor och som ni kanske förstår från trådens rubrik så är vi inte de mest erfarna seglarna. Vi har utrustat båten och oss själva så mycket vi kan men våra matlagningsfunderingar har varit lite underprioriterade fram tills nu. Jag har googlat på frågan och det finns en väldig massa trådar kring ämnet, men jag kände aldrig att jag fick något konkret svar på vilken väg vi ska gå. Om vi vill baka t.ex. en sockerkaka - vilken utrustning behöver vi? Vi har en helt vanlig gasspis, men inget mer. Oerhört tacksam för tips! Recept som passar en översegling är också varmt välkomna /Staffan (www.aventyrslysten.com)
×
×
  • Skapa nytt...