Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Tony_B

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Tony_B

  • Placering
    Kadett
  1. Tony_B

    trasig tilt.

    Har en evinrude 50hp 2t årsmod ej helt säker. sitter en hjälpsylinder/kolv till tilten och ett vred att stänga och öppna med från detta vred går det som en vajer ner denna är lite skadad så det funkar dåligt. vad heter delen och vart hitrar man sådan?
  2. hej är det någon som vet någon firma i lidköpin, mariestad eller runt om där som kan tänkas ha packningar hemma till denne gammla motor? ska rengöra förgasaren å byta stift å grejer. Mercury 40 hp 2 takt 400 heter modellen. Tack på förhand.
  3. Har tidigare gjort inlägg om att motorn är trött men blev dåligt med svar på det. Är det någon som vet vad det skall vara för comp i cylindrarna på denna motor? å även tips på vart jag kan köpa delar till den då gärna över disk av handlare. kommer behöva till en början packningar till förgasaren och det som rör bränslet och ev delar till tändningen om detta ej gör skillnad.
  4. Har en båt som heter trio (norskbyggd) 4,95. glasfiber. Vist den är något mer än 3m lång men käns som att den borde bita på bättre än 10knop. å responsen på gas var något fördröjd tyckte jag.
  5. Kanske rent av finns någon i Skaraborg som kan båtmotorer och kan hjälpa mig att titta på det?
  6. Tjena på er bönder och baroner. Var ut första turen med båten under gårdagen vilket blev en liten besvikelse då båten gjorde 10knop. Känns som att den borde gå något fortare med en 40hk Mercury i aktern så nu söker jag tips på vad det kan vara. den varvar upp fint som fan när man provstartar på land men i vattnet varvar den lite dåligt tycker jag. Någon som har kunskap om dessa motorer? En Mercury 400 2takt 40hk från 1971. Vart felsöker man?
  7. Har inte en aning om modell då tidigare ägare inte viste det heller. den är 4,90m lång mer vet jag inte. har ej hittat några typskyltar i den. men om du vet någon som skulle kunna tänkas svara på frågan så tager jag gärna emot svaret. har lagt ut en tråd med frågan men inte fått något svar på den.
  8. Hej är själv nybliven ägare av en lite större båt, den ni ser som min profilbild.Nu ska jag förbättra och snygga till den i vinter så nu är jag lite sugen på tips och smarta lösningar ni har gjort i era båtar. lägg gärna upp bild och förklaring på era stordåd
  9. Tony_B

    Hummerfiske.

    Har nu skaffat rejälare båt och har läst lite om hummerfiske. Jag undrar nu vart man kan botanisera i denna typ av kunskap och gällande regler, eller lägger man bara ut frågor här? Vill ju inte framstå som jobbig och tjatig då jag är ny här. Men tager gärna emot info om regler och tips på lite om vad för botten de står på och även utrustning och hjälpmedel. Älskar att fiska å kan man sedan bjuda sambon på något gott så är det ju lättare att få åka snart igen
  10. Hämtade denna i helgen å vet inte vad det är för båt. har inte letat så noga efter skylt i den. men om någon har kunnskap om vad det är för båt så tager jag gärna emot info. kan ju hända att jag hittar skylten när jag målar den invändigt i vinter.
  11. Ser i svaret från Fänrik. det talas om epoxy istället för att måla. vad är skillnaden på det som skrevs i det inlägget?? En ska jag kom att tänka på nu är vad lägger man i de små sprickor som är i överdelen? eller målar man bar över? Tackar för svaren jag redan¨fått. Om ni har bra länkar till hur man jobbar med båtar så tages dessa gärna emot. eller om det fins några bra sammlingar med länkar här på sidan så tippsa gärna.
  12. Men va tusan bara en av länkarna funkade. inte så haj på data heller de tre färgerna jag funderar på ligger på rad i produckterna. om någon har bra tips om vad man ska måla eller göra inan man lägger på topp skicktet så tar jag gärna emot tipps och även länkar som berör detta jobb med målning.
  13. Tony_B

    Måla båt

    Hej på er alla kunniga. jag ska måla lite på en båt som är 4,90 den är en typ av ht båt och nu undrar jag lite vad ska man ha för färger egentligen? det fins ju en uppsjö av olika namn och benämningar på färger. några av de jag tittat på är biltemas bra eller dåliga? bra pris verkar det vara på det men man får väll lite vad man betalar för. några jag funderar på hur bra de är: 1: http://www.biltema.se/sv/Bat/Kemikalier/Farg-och-Lack/Epoxiprimer-30623/ 2: http://www.biltema.se/sv/Bat/Kemikalier/Farg-och-Lack/2-komponents-polyuretan-36532/ 3: http://www.biltema.se/sv/Bat/Kemikalier/Farg-och-Lack/Bottenfarg-kopparoxidbaserad-30600 Funderar lite på man vill ju ha det snyggt med särskilt när man målar ovan vattenlinjen och även invändigt. vad har man i båten för färg, samma som på utsidan ovan vatten? har även någon/några små sprickor i överdelen. de är grova som hårstrån men ändå jag ser dem Hoppas på att någon vänlig själ vill hjälpa att få lite kunskap så jag i min tur kan dela detta med andra i framtiden
  14. Ledsen men jag är ju ny här och upptäckte att jag inte lagt detta inlägg på rätt ställe.
  15. Tony_B

    Laddström.

    Hej jag har köpt mig en båt med 40hk mercury 2T på. har ju elstart och batteri till detta. nu undrar jag om det är möjligt att motorn laddar batteriet under körning? och om den gör det är det då möjligt att koppla på ett relä som styr så den även kan ladda det batteriet jag har till ekolod,plotter och lite belysning på båten? eller är jag helt ute och sneseglar? Detta är min första rejälare båt om man får kalla en båt på 4,90 för det. ska hänmta den till helgen så då kommer det bilder på den för identifiering av båt och annat. Tack på förhand MVH/ Tony
×
×
  • Skapa nytt...