Gå till innehåll
tisdag 26 mars 2019

Modesty77

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  105
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Modesty77

 • Placering
  Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. I mina lanternor har ja en så kallad SV8,5 sockel. Ser att det säljes sådana LED glödlampor https://www.kjell.com/se/sortiment/el-verktyg/biltillbehor/lampor/billampa-led-sv-8-5-2-pack-vit-p63292?gclid=EAIaIQobChMIiJT3rODm4AIVVeWaCh3wrweyEAQYASABEgIHgPD_BwE&gclsrc=aw.ds#ProductDetailedInformation och undrar om man kan ha en sådan i båtlanternor?
 2. I dagsläget har jag en gammaldags rullbom, men vill bygga om den så att det blir en bom med lösfotad segel. Undrar vilken slags travare man använder på akteränden av bomen och var köper man en sådan? ( när man kör med lösfotad) Stort tack i förväg
 3. Funderar på att skaffa en större båt med akterruff. Drömmen är att en dag kunna ta sig till Medelhavet via kanaler med hela familjen ombord. För att trivas i båten säger de andra familjemedlemmar att toa med dusch är ett måste. Budgeten är begränsad jag undrar i vilken av 80 tals båtar går det att efterinstallera dusch med golvbrunn? Jag tittade på Maxi 95 och Comfort 32 men vet ej om utrymme i dessa båtar är tillräckligt för dusch. Undrar om ni har nån bra förslag på lämpligt 80 tals båt i vilken det går att efterinstallera dusch? Undrar även om någon har haft liknande projekt och är nöjd med resultatet?
 4. Modesty77

  vajer press

  Såg ett intressant klipp på Youtube där man bygd ett hemmagjort hydraulpress. Undrar om en sådan på 5 ton eller 10 ton skulle funka för att kunna pressa ändstycke på en vajer ? Det skulle vara smidigt att kunna göra det själv, och en sådan kan man ha även ombord om man så vill.
 5. Tack för alla svar! Det får bli en vanligt plint Tror jag har haft missuppfattat reläns funktion
 6. Undrar om man kan använda relä för att fördela ström från kablar med större omkrets till lite något mindre kablar? Alltså, funktionsmässigt som plint? Och om det skulle funka vilken typ av relä skulle det vara?
 7. Tack för era svar. Jag skulle inte ladda mobilen eller plattan från en sådan USB HUB. Tänkte använda den då man behöver fördela kablar för elektronik och belysning som drar mindre än 6w (0,5 A) per USB HUB uttag. Tänkte att det skulle bli smidigare med en sådan än att dra kablar och köpa kopplingsplintar
 8. Modesty77

  USB HUB

  Tänkte köpa en s.k. USB HUB för att lättare kunna koppla in elektronik, led-belysning och liknande. Tänkte skaffa en med 7 utgångar: https://cdon.se/hem-tradgard/usb-2-0-hub-med-7st-portar-svart-p38421631?gclid=EAIaIQobChMIh8H-kOad3wIVU6qaCh2ZEwSAEAQYBSABEgKAxPD_BwE&gclsrc=aw.ds#fo_c=1753&fo_k=eab4dfa7b85c1b9bd9fbadae095402ff&fo_s=gplase Tror att jag måste ha en nån slag DC DC omvandlare från 12v till 5V innan jag kopplar själva Huben? Undrar om det är nåt speciellt jag måste tänka på innan kopplar dessa och om ni har några synpunkter på det? Tacksam för alla svar.
 9. Tänkte först sy en ögla i tampen eftersom det inte går att splitsa den... men undrar om det inte är lättare med en knopp istället. Kanske inte lika vackert men mindre arbete i alla fall. Öglan skulle sitta i kicktaljan... undrar om ni har någon bra förslag på en fungerande knopp för detta ändamål? Tacksam för alla svar!
 10. Tack! Då är jag med! Ska köpa ny jordfelsbrytare... klart med det Hur tänker ny kring 10mA respektive 30 mA? Tittar på skrift om landström enligt ISO13297... där står det att att max 30mA är tillåtet ...och kring 16A säkring i jordfelsbritaren? Säkringen är väl för att kabel efter säkringen inte skulle brinna. Om man har JFB med 16A och rätt dimensionerat kabel i detta fal 2,5 mm2 är det väl allt OK, eller?
 11. Tack för alla svar!!! Att 16A kan vara för mycket förstår jag mycket väl... det är bättre med 10A så klart. Det är väl därför min onkel ville ha en säkring till på 10A installerad. ...och att 2 polig brytare bryter både fasen 240V och 0v är solklart. ...men bryter inte personskydsautomat också båda? Så står det: "2-polig brytning där fasledaren avsäkras och neutralledaren enbart bryter." Eller är det här med avsäkringen av fasen som inte är exakt samma sak som att bryta den?
 12. bhmac ... menar du att jag inte ska installera personskyddsautomat överhuvudtaget? Då har jag kastat typ 400 spänn i onödan eller ska jag installera en tvåpolig säkring vid sidan om personskyddsautomaten som är på 10mA?
 13. Ska installera landström i min lilla segelbåt. Jag har en personskyddsautomat: https://www.clasohlson.com/se/Personskyddsautomat/36-3101 Den sitter i en normkapsling IP 65 Trodde att jag inte behöver installera nåt mer förutom personskyddsautomaten, men min mosters man som är en gammal elingenjör påstår att han skulle installera även en automatsäkring på 16 A eller 10A. I beskrivningen an personskyddsautomaten står det att det är ”Kombination av jordfelsbrytare och automatsäkring”. Så min fråga är behövs det än automatsäkring till vid sidan om personskyddsautomaten?
 14. Modesty77

  solcell

  Hej En nybörjare i ämnet undrar om nån har erfarenhet av denna solpanel: https://www.hjertmans.se/produkter/el-belysning/solpaneler/multimarine-solpanel-50w-67x57cm Prisvärt? Bra / dåliga egenskaper? Tackar för alla svar!!!
 15. Modesty77

  Försegel

  Tid Kvar: 7 månader och 14 dagar

  • Köpes
  • Begagnad

  Söker ett försegel utan pistolhakar dvs en rullgenua då jag skaffat en Furlex 50s. Min förstag är ca 7,9 m + vantskruven och seglet bör inte vara längre än så i förliket.

  INGET VÄRDE SPECIFIERAT

  Jönköping, Jönköpings län - SE

×
×
 • Skapa nytt...

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy