Jump to content
Tuesday 07 February 2023

Zerwon

Medlemmar
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Zerwon

 • Rank
  Kadett
 1. Jag använder vanliga engångshandskar från sjukhuset Jag lever än idag.
 2. Fantastisk information! Tack så mycket. Inte kommit till att läsa manualen än så länge. Tackar!
 3. Tack för mycket bra information! Är det någon som vet på rak arm hur mycket olja det går in i motorn på en gång ? är det 1 liter eller närmare 5-6 ? så jag vet hur länge jag kan köra på den fulla tanken jag har nu.
 4. Först och främst, tack för svaret! Jag såg en oljetank under motorkåpan idag innan jag la i den. Det jag funderade på var ifall det var motorolja eller om det var olja till bensinen. Eller ligger det i samm tank ? Sen vet jag att det finns växelhusolja men det är en helt annan femma. Har motorn två tankar för olja isf ? en för det som ska in i bensinen och en för det som ska in i motorn ? Som sagt kan INGENTING!
 5. Hej! Jag har fått ta över en båt från min bortgångne far och på detta ekipage sitter det en Evinrude 60hp E-tec från 07. Jag sjösatte den idag och den gick finfint i vattnet. Jag kan ingenting om båtmotorer. Jag vet att det är en 2-takts motor, så jag antar att soppan ska blandas med olja. Inte i bensindunken utan den tar det från en separat behållare. Vart sitter den ? Vilken olja ska jag ha ? Hur ofta brukar man få fylla på ? Som sagt jag kan ingenting. Så se detta som ett tillfälle att lära en nybörjare! Uppskattar all hjälp jag kan få! Ingenting är dåligt, om någon tecx vet vart man får tag i en manual till den så är jag evigt tacksam!
 6. Ok, det var mer jobb än jag trodde. Tack för en bra förklaring, så ska vi se om inte tom jag kan ordna detta!
 7. Yes jag körde med en såkallad Muff (?) för att hålla den nerkyld under starten. Denna Impellern har jag hört talas om men aldrig fattat vad det är ? Är det någonting som är svårt att byta själv eller kan vem som helst göra det ? Ok, då blir första jobbet att byta oljan i den. Sen kan jag lika gärna ta upp båten och byta olja i den igen när det ändå är höst. Haha, jag har hört lite skräckcenarion runt om när folk har, som du säger, tagit vad man har i garaget. Skall jag verkligen tänka på! Kul att höra, som sagt så är jag en total nybörjare på detta. Men som med mycket annat jag inte kan någonting om så kommer jag läsa allt jag ser ang båtar. Tack för bra svar!
 8. Hej! Totalt ny för detta forum. Jag har ärligt talat aldrig ägt en egen båt. Jag har åkt mycket men aldrig ägt en, förns NU! Min pappa lämnade sin båt till mig när han gick bort. Det är en Örnvik 550 ht -77. Den är i helt ok skick då min far var en båtälskare ut i fingerspetsarna. Men den har stått i nästan två år utan att ha varit i vattnet. Idag startade jag den för första gången, och den spann igång på första vredet på nyckeln, efter att den fått ett fräsch batteri. Nu till frågan! Som sagt så har den stått ett tag. Den har stått utomhus under en egen konstruerad pressenning ställning. Den har varit väl inkapslad men fortfarande stått utomhus under vinterhalvåret. Motorn är en nyare Evinrude 60HP motor (tror inte den är äldre än år ) Vad behöver jag göra ? Behöver den in på en service eller räcker det med att jag byter olja och oljefilter i den innan jag lägger i den ? Jag har lätt knowhow runt motorer men just båtmotorer kan jag NOLL om. Upskattar all hjälp och alla svar jag kan få! MVH Patrik S
×
×
 • Create New...