Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

k_anka

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om k_anka

  • Placering
    Kadett
  1. Är Flippern och Bellan verkligen lika stora? När jag läser förstår jag det som att Bella 640/41/42 egentligen är en 600 med påskruvade badbryggor. Flippern däremot har lösa badbryggor som sitter utanpå båten. Är Bellan egenligen en kortare (trängre?) båt? Uppför den sig som en 6-meters eller en 6.4-meters båt i sjön?
  2. Båtens inredning börjar bli till åren och kantlisterna i plast har passerat bäst före datum... Jag försöker hitta liknande plastlister för att täcka de obehandlade kanterna på den belagda plywooden. Det handlar om en låg U-profil som täcker kanten på den 13 mm tjocka skivan och går upp ett par milimeter på sidorna. Den måste vara böjlig för att klara rundningar runt stuvfacken. Jag har googlat utan att hitta något. Det närmaste är Kuntze som har en list med spårfjäder. Jag kommer inte åt att fräsa för fjädern och om jag skär bort den blir den svår att fästa, plus att den inte finns i 13 mm bredd. Var hittar man lämplig list? Kantlister i trä funkar inte eftersom de måste vara böjliga.
  3. Tack för en otroligt bra beskrivning! Jag kommer defintivt ha nytta av den!
  4. Jag ska försöka få fast styrningen på min nyinköpta begagnade Mercury Optimax 75 Hk. Styrningen ska fästas i de två gängade hålen som pekar framåt på motorn, se bifogad bild där de är markerade med svarta pilar. Problemet är att gängorna verkar ha rostat igen ordentligt! Vet någon vilken typ av gänga det varit? Millimeter? Tum? Dimension? /Kalle
  5. Tanken är ungefär 70 liter och har maskingängade hål på sidorna för att kunna skruvas i t.ex. vinkeljärn. Tanken är att den (åtminstone teoretiskt) ska gå att ta loss om det behövs. Tanken står ganska stabilt på underlaget så det bör inte bli några stora påfrestningar på järnen.
  6. Jag är hyfsat händig på det mesta men har aldrig plastat. I min 70-talsbåt behöver jag nu plasta fast ett par fästen för en tank och jag har sökt på forumet efter vettiga nybrjartips. Jag har slipat rent ytorna i båten där vinkeljärnen ska sitta men efter ett besök i den närliggande båtaffären är jag inte ett dugg klokare. Vilken typ av glasfibermattor ska man använda, hur många lager, vilken plast, behöver ytorna förbehandlas etc? Vilka verktyg? Om någon här kan tipsa mig är sommaren räddad!
  7. Har precis slagit till på en begagnad 115 Hk utombordare som ska monteras. I manualen står det om dimensioner på skruvar men det verkar vara gjort för vännerna på andra sidan atlanten som kör med tum. Är det M12 som gäller om man ska skruva fast en motor runt 100 Hk?
×
×
  • Skapa nytt...