Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

JamesBond

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    36
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om JamesBond

  • Placering
    Fänrik
  1. XLe går väldigt fint i sjön. Jag provade en förra veckan (Norra vättern). Men som sagt, jag som gillar avskalat och numera har en Buster Pro Series modell (Helt avskalat förutom commander stol, hel alu i durk etc. istället för gummeringen osv) så kändes den lite för "mjäkig" för min smak. Jag tänker såhär, enligt mina preferenser: Vad är viktigt för mig - Komfort, säkerhet, kvalitéskänsla, ekonomi och möjighet att fiska. Sen kan man vrida och vända på det hur som helst, men i min mening så är det viktigt att tänka på andrahandsvärdet vid försäljnng närm an köper en båt för i runda slängar en kvarts miljon. Det var därför jag valde en Buster, tillsammans med komforten, istället för en sådan där amerikansk bassbåt. Sen är det ju som EsoxDalbo säger ovan - åk och titta på flera objekt. "Alla" har en fantastisk båt eller så har "alla" hört om X,Y,Z som var kass. Det enda jag vet personligen är att jag kommer aldrig köpa en plastbåt igen, jag kommer troligtvis hålla mig till Yamaha eller Honda och jag vet att Fiskars/Buster bygger förbannat bra båtar - Men en dag kanske jag ändå slår till på en "bassbåt" från Alumacraft om de kan få till vettig gång på skroven i lite motsjö i skärgården. Men för det du beskriver hade jag absolut tänkt på mer på säkerhet, komfort och ekonomi än det andra. En Buster är liksom alltid en Buster, åk och titta på en XLe och jämför sedan med andra, så är du kanske hemma. Det viktigaste är ju dessutom inte vad andra tycker, utan att du själv blir nöjd. Lycka till!
  2. Vad har du för budget och vad ska den användas till? Jag slår ju gärna ett slag för Buster Magnum. Jag ser en som kryssar runt utanför där jag har båten, de tankar på samma mack som mig med och hade jag haft behov av en så stor båt hade jag inte tvekat. Nu är den visserligen bredare än du tänkt dig, men det känns som en pärla överlag. Åk och titta på en! Annars, eftersom du ska klämma in 7 pers så är det XLe du får kika på. Den känns dock tråkig, jag har svårt när man blandar in plast på alubåtar, men smaken är som baken.
  3. Står inför köp av denna båt. Känns helt fantastisk när den ligger i hallen. Verkligen gedigen och med en högre kvalités känsla än Buster L. Förra året kom XL modellen i Pro modell så den hittar jag lite info om och allting verkar ju positivt.
  4. Jo, hem får den nog komma. Nu vet jag att de är erkännt duktiga och gör ett bra jobb på verkstaden så någon provkörning känns inte aktuell. Tror du missförstod mig. Men saksamma. En Majava 750 kostar mellan 16 och 18 000 ungefär. Du menar att i praktiken kvittar det att motorn är genomgången och fixad, och inte värd någonting? Att skillnaden mellan "defekt motor, startar inte" och "Väl genomgången och servad med ny el ink. dokumentation" är like med noll? Det hade jag inte riktigt räknat med, faktiskt.
  5. Jag bor i Östergötland. Tänkte på det med, att det vore bättre att köra hem den. Samtidigt så vet ju inte köparen om något gjorts eller om den använts mellan verkstaden och hemet, om du förstår hur jag menar? Jag har kollat av marknaden och det diffar så sjukt mycket. En del vill ha och har fått båtar sålda med skräp 30 vagnar men med en motor från 02 för 80 tusen spänn. Men en nyare fyrtakt sålde en firma samma båt för 92. Jag hade hoppats på att få minst 56, helst runt 60. En gubbe som handlar med beg. båtar tittade på den och tyckte den var väldigt fin och sa att han hade tagit 70-75, men det lät vä optimistiskt. Motorn är ju väldigt fin, samtidigt som jag inser att den inte är värd mycket pengar. Men som ekipage ihop bör det ju vara värt någonting värt att nämna så att säga. De är svårt att hitta något motsvarande, eftersom att det diffar så mycket mellan motorns ålder och båtens.
  6. Hallå. Skall sälja våran Crescent 480 Solo i mycket bra skick. Bottenmålad och har fått ny bottenfärg. Ny el dragen samt servad styrning. Vinklad dragg och tampar. För den fiske intresserade sitter spöhållare monterade. Minn Kota elmotor ink. batteri (en säsong) samt elmotorfäste. Ny Majava 750 Trailer (Bladfjädrings modellen) Men, så har vi sorgebarnet till motor - Mercury 700 -78, Dock har den fått helt nya el delar, tändspolar, helt genomgången och sådär samt mekaniskt hur fin som helst eftersom förgasare etc. blev bytta förra vintern. När man pressar bortåt 30 knop förstår ni ju att det går åt soppa..... Ny tank med, ja, allt som har med motorn att gör är så nära "nytt" en sådan pjäs kan komma. Den står på verkstaden nu, så eventuella köpare får papper på allt och hämtar den hos handlarn med kvitton och rubbet. Vad tror ni ekipaget kan gå att sälja för?
  7. Felet ligger i Switchboxen Kopplade om, och ja, nu går det som det går. Får byta den helt enkelt.
  8. Fick bort centrumbulten och stratorn. Stratorn ser OK ur, bra kablar ETC. Vet dock inte hur jag ska få bort triggern, den sitter ju fast under navet/hjulet som svänghjulet satt fast på och stratorn runt och nu finns det inget att skruva på längre...
  9. Tack för inputen. Jag skall kika på det idag. Efter att ha tittat under svänghjulet (som var enkelt att demontera) så ser i alla fall allting helt och rent ut. Ska göra rent alla anslutningar samt prova det som guestsson säger - att helt enkelt flytta runt. Jag har jättesvårt att se att felet skulle ligga i Switchboxen dock, om nu inte några osynliga trådar är fel. Jag återkommer med info hur det går senare. Edit: Har en fråga - hur får jag loss statorn/triggern? Svänghjulet satt med 8 muttrar, skall jag sätta tillbaka det , lossa centrumbulten och sen lossa muttrarna igen för att få loss allt?
  10. Tack. Saknar lite verktyg men det går ju med uteslutningsmetoden - fungerar, fungerar inte. Om allting ser helt ut i boxen - från plint A till plint B så att säga, kan man ju tycka att det bör fungera. Delarna om något är trasigt finns i praktiken inte i Sverige heller - det som finns är snordyrt, eller så får man importera för ännu mer pengar. Var inne på verkstad idag och de avrådde i praktiken från att lämna in den - felet kan ligga i princip var som helst i eller efter boxen. Skruva av svänghjulet och torka av alla kontakter sålänge det ser helt ut... hoppas det går att lösa. Tack för schemat ovan, det kan vara behjälpligt.
  11. Förra säsongen gick den gå riktigt bra förutom att det ibland - när det bara startas första gången på dagen - bara körde på 2x cylindrar . Den gick alltid igång på första eller andra försöket . Men efter en tids körande, kanske 3-4 minuter i måttlig fart så hoppade den bara igång ordentligt och gick på alla 3. Resten av dagen det fungerade den alldeles utmärkt förutom om du stängt av den och sedan efter kanske 2 min efter ville köra igen så hoppade den igång på första försöket men sedan långsamt dog efter ca10 sekunder . Sen du var tvungen att prova 4-5 gånger innan starta igen , men efter att den kunde den köras direkt på alla 3 cylindrarna utan problem alls. Hur som helst . Mitt problem är nu att Tändspole # 1 eller # 3 ( Om du tittar på från sidan så sitter de ju som i ett rack. Den översta då talar jag om nu ) inte ger någon gnista . Jag har kontrollerat tändstift - de är helt nya och fungerar , kablarna är också bra. Jag bytte runt bara för att kontrollera att allt är bra men ingen av stiften ger någon gnista när den ansluts till tändspolen som sitter överst. Jag bytte spolarna runt också. Jag kollade också ledningarna från spolen till switchboxen och de är OK . Kopplingsdosan(Switchboxen) ser också OK ut. Så jag undrar vad nästa steg är. Jag får alltså gnista på mittenspolen och den nedersta, men inte den översta. Går det att koppla samman med att den kall bara gick på 2 cylindrar förra säsongen? Efter switchboxen sitter ju triggern, stratorn och även någon fördelare va? (Kan inte de svenska namnen för trigger och stratorn). Hur som helst, börjar man skruva av svänghjulet och felsöka vidare? Läste någonstans att det kan räcka med att göra rent trigger anslutningarna ifall de blivit lite skitiga - men att få tag på delar är en marddröm om något är paj, och det börjar ju närma sig sjösättning....
  12. Fungerr prima. Men något är klurigt. Det går lika fort med fyra pers i båten som med två. Gör ca 27knop. Tack för all hjälp
  13. Ok Var ute igår. Med reglaget helt nedfält så gjorde vi i alla fall stadiga 18-21knop med tre vuxna och ett barn. Behöver inte gå så mycket fortare men ändå. Ska testa den en sväng ensam idag med. Båten planar väldigt lätt. Kollade aldrig under kåpan etc. Utan vi startade ocv testkörde. Gick bättre än vanligt så vi pinnade på och det gick kanon. Skalm dock självklart kolla det andra när inte dottern är med ut.
  14. Ska försöka komma ut idag, men tiden..... Jag öppnar kåpan, jag bör ju se förgasarna någotsånär i närheten av varandra va? Får nog köra ur båten och lägga den längsmed en brygga istället för att stå med fören in i platsen, känns enklare att mecka runt då. Projekt 1 blir att få loss hela kåpan. Jag ska även köpa en ny slang mellan tank och motor. Jag märkte att det är lite lite glapp i anslutningen.
×
×
  • Skapa nytt...