Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

BlueLady

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om BlueLady

  • Placering
    Kadett
  1. Nu har jag faktiskt hittat en liten Sea Cat som jag har blivit stormförtjust i. Det finns ett problem dock och det är att fästningen mellan kölen och skrovet ser lite sunkig ut. Det är som en gummilist eller tätning som har börjat släppa och färgen/plasten runt omkring liksom smulas sönder. Tänker att detta kanske inte är så lätt att åtgärda, men om det är det så blir det ju ganska bra prutmån på båten, med tanke på att säljaren inte verkar kunna så mycket. Bifogar en bild så kan ni se hur illa det ser ut. Vad tror ni?
  2. Efter att ha tittat runt på Blocket nu ett tag så är det ett annat problem som slår mig. Hur fraktar man hem en båt som står på stöttor på bästa sätt. Segla är inte ett alternativ alla gånger pga. avståndet. Kan ma nhyra båttrailer någonstans och hur mycket kan det kosta ungefär? Hur får man båten från vaggan till trailern och tvärt om?
  3. Jag ville gärna ha en J 17 när jag var singel förut. I brist på pengar köpte jag en GKSS-eka i stället som var i mindre välbevarat skick kan man säga. Tyvärr tyckte morsan att den stod lite väl länge på tomten och förvandlade den till brasved. Nu tror jag att J 17 kanske är lite väl liten för oss två och Sundsvall är ju en bit att åka från Norrköping, men det ser ju ut som en kanonfin båt. Ang. Furioso så pratade jag nyss med min mamma på telefon och hon förbjöd mig att köpa just en Furioso pga. deras speciella utseende Åker och kollar på en Shark 24 imorgon. Ska bli spännande att se! Ser ut som något i stil med det vi är ute efter.
  4. Tack för alla bra svar! Vi bor i Norrköping, så det är ju helt klart en fördel om båten ligger på östra sidan. Stockholm är nog inga problem, eftersom farsgubben skulle kunna hjälpa mig att segla hem båten därifrån. Har faktiskt kollat på RJ 85'orna lite och tycker de ser väldigt fina ut. Ligger en i Linköpingstrakten inte allt för lång härifrån http://www.blocket.se/ostergotland/Varvsbyggd_Skargardskryssare_RJ85_46484568.htm?ca=14&w=1 Var också iväg igår och kollade på en Stortriss, som jag tyckte kändes väl liten och jolle-aktig och en Junker 22 som var i väldigt fint skick. Frågan är hur bra en sådan seglar? Här är länken http://www.blocket.se/ostergotland/Fin_segelbat_22_fot_46986431.htm?ca=14&w=1&last=1 Sharken såg mysig ut! Stor förpik också är ju alltid ett plus Lite dyr för oss just nu dock. Hur stor prutmån tror ni att det kan vara på en båt i det skicket? http://www.blocket.se/ostergotland/Shark_24_46848527.htm?ca=11&w=3
  5. Hej! Jag och min sambo har beslutat oss för att skaffa båt. Jag har seglat tillsammans med familjen under större delen av min barndom och känner att jag längtar ut på sjön igen. Sambon däremot är helt vilsen när det gäller båtar och segling, men har fattat tycke för idén att vara båtägare. Nu är frågan bara vad vi ska ha för båt. Priset är viktigt för oss. Vi är båda två egna företagare och har inte jättefett med pengar. Vi tänker oss något under 15 000 helst. Det ska också vara en båt som är lättseglad och hyffsat bekväm för 2-4 personer under kortare seglatser. Jag är van att segla Rival 22 och vill gärna ha en snygg båt med vackra linjer. Har nosat runt på Blocket och fastnat lite för Magnifik Midget, men jag vet mycket lite om dessa båtar, mer än att de ser trevliga ut på bild. Invändigt får båten gärna ha en stor förpik där man kan ligga två brevid varandra (mysfaktor) men det är väl inte något krav. Vi vill gärna känna lite på båtlivet och se om det är något för oss båda, så en båt som ger ett bra första intryck av livet på sjön är egentligen det viktigaste. Skulle bli jätteglad om någon här på forumet kunde peka oss i rätt riktning vad gäller båtval! Har fått intrycket att det finns många mindre båtar med potential, men det känns lite knepigt att veta vad som skiljer modellerna åt vad gäller seglingsduglighet och bekvämlighet. Tacksam för svar! /Carolin
×
×
  • Skapa nytt...