Jump to content
Friday 01 December 2023

AlexJohnson40hk

Medlemmar
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About AlexJohnson40hk

 • Rank
  Kadett
 1. Hej! Någon som kan tipsa om var jag kan få tag på sprängskiss till min Johnson 40 hk från 1985?
 2. Ja själva motorn går jättebra och skvallerstrålen sprutar friskt. Men när jag lägger i en växel och gasar så varvar den upp sig normalt, men driver inte. Propellern sitter också som den ska på axeln, men går att snurra för hand med växel i. Tyckte mig se metallspån flyta ut i vattnet. Något i kraftöverföringen måste alltså vara paj? Ska ta upp den idag och undersöka närmre, vad tycker ni ska undersökas och i vilken ordning? Tack!
 3. Tack! Jag var nere och testade att snurra propellern med växel i, det snurrade med motstånd ibland, men jag fick ändå runt den 360 grader. Både axeln och propellern snurrade, vilket jag tolkar som att ett drev i växelhuset är sönder. Hur ska jag gå till väga för att laga det? Går det göra själv eller är det bara lämna in den? Är det dyrt tror ni?
 4. Idag var jag ute och körde min Johnson 40 hk från mitten av 70-talet när detta hände: Motorn högg till ibland, små hack där den inte drev. Dessa hugg kom tätare och tätare och sedan slutade den driva alls. Den varvar bra och startar som den ska, men det händer inget när jag lägger i fram eller back. Ja, propellern sitter kvar och allt ser helt ut. Under kåpan har jag inte kikat ordentligt, vet inte vad jag ska kolla efter. Vad tror ni det kan vara för fel? Förklara gärna så att en okunnig som jag förstår. PS. Har fixat med båten hela vintern och la i den igår. Fyfan asså. DS. Otroligt tacksam för svar!
 5. Hur många % olja ska jag ha i bensinen till min Johnson 40 hk 2-takt slutet av 70-talet?
 6. Var kan jag köpa en hyfsat billig knop-/loggtrycksmätare? Har en liten stypulpetsbåt med en 40 hk. Tacksam för svar!
 7. Tack för svar! Jo jag har en sådan pump, men tänkte se ifall jag kunde komma undan lite enklare. Men nu blir det gjort ordentligt;)
 8. Tja! Ska byta underhus-olja på min utombordare, finns ju två skruvar. En där oljan rinner ut, och en som släpper in luft så att oljan rinner ur snabbare. När jag sedan ska trycka i ny olja, spelar det någon roll i vilket hål jag häller i oljan? Har hört att den ska in i det undre hålet, men det verkar ju mycket lättare att använda det övre hålet.
 9. Vad är det för årsmodell på denna Johnson 40 hk?
×
×
 • Create New...