Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Taihamn

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    54
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Taihamn

  • Placering
    Löjtnant
  1. Fyllde du det nya filtret med bensin innan du satte dit det?
  2. Ok,Jag kom på en m öjlig orsak till varför det kanske inte låter lika mycket längre.... Jag kontrollerade och spände samtliga remmar innan sjösättningen och vissa var för slappa. Framförallt den rem som går till generatorn på min babordsmotor som bokstavligt talat hängde för att den var så slapp. Kan detta ha minskat ljudet?
  3. Tack för svaret, ska kolla i helgen med en motor i taget..
  4. Ok, tack! Om deg nu är kompressorn som gått då? Vad är svaret gällande ovanstående frågor då?
  5. Hej, Har dubbla kad300:or i båten och när jag gasar upp i plan så vill jag minnas att jag tidigare hört ett tydligt pschhhh ljud tidigare år under de varvtal då turbon laddar på. I år däremot hörs det knappt någonting?? Motorerna går bra och jag tycker inte det känns svårare att plana upp båten än föreg. År. Kan det vara så att turbon lagt av på ena motorn eller liknande utan att det märks väsentligt på prestandan? Jag hör det fortfarande men vill minnas att det lät mkt kraftigare i fjol och är därför orolig om det lagt av på ena motorn. Motorerna har gått 550 h. Hur kollar jag upp det isf? Med vänlig hälsning
  6. När man kastar en andra tanke över det hela kanske man inte vill ha en grill som stänker flott och skit över den vita fina plasten man har runt i sittbrunnen. Kanske bättre med en extra gaasolplatta. Jag steker ogärna mat nere i båten då lukten sätter sig i väggar och textilier..
  7. Ser väl ändå ut att vara gasol, eller?
  8. Här har vi en sådan lösning som jag letar efter. Likadan båt som jag har men på min båt så är det endast en alu/stålplatta som pryder stället där grillen sitter i denna.
  9. Båttillverkarna bygger ju båtarna med grill i sittbrunn som standard idag och jag håller med föregående att det är väl inte värre än gasolspisen?
  10. Vart kan jag köpa en gasoldriven grill att montera infälld i sittbrunnen där kranen och hoen sitter på en Fairline targa 40. Har kollat runt på nätet men hittar ingen..?
  11. Visst finns det, men jag har gjort en del genomföringar för annat i vinter och ville dra denna till samma ställe så jag slipper ha en dalmatin till båt. Men jag kanske får kolla på alternativ plats istället...
  12. Jag blir frestad av att prova vanlig PVC nu.. Mer folk med erfarenheter kring detta? Vad har ni för avluftningsslang?
  13. Eller hur, känns som om det inte kommer bli någon skillnad... Jag har beställt den idag iaf så får vi se vad den ger, återkommer!
  14. Vad rekommenderar ni för slang till avluftningen på septitanken?? Jag har installerat ny tank och toalett i vintras men behöver dra luftslangen ca 7 meter för att få genomföringen där jag vill ha den. Avluftningsslang tar de 145 kr metern på hos Erlandssons så jag undrar om det finns någon billigare lösning?? Vanlig PVC slang eller kommer lukten tränga igenom då??
×
×
  • Skapa nytt...